Am o prietena care a locuit timp de patru ani in strainatate, timp in care a avut o relatie de trei ani de zile cu patronul de la locul de munca. De un an si jumatate s-a intors in tara, iar de 6 luni a incheiat relatia cu aceasta persoana. Acum cateva zile, colegii de la actualul loc de munca au primit prin intermediul unei alte colege (cunostinta comuna cu fostul "prieten") un film in format electronic in care apareau ea si acesta intretinand relatii intime.
Acest "film" i-a daunat imaginii la serviciu, ajungand si la cadrele de conducere.
Cum ar trebui sa procedeze daca vrea sa il dea in judecata, atat pe el, cat si pe colega care a distribuit materialul in cadrul companiei, fiindu-i acestuia complice?
Buna ziua,
Am incheiat un precontract de inchiriere pentru inchirierea unei garsoniere. Am dat un avans pe 5 luni din chirie. La capitolul rezilierea contractului, este precizat ca acasta se va face de comun acord cu un preaviz de "...." zile. Numarul de zile nu este specificat.
Daca eu, ca si chirias decid sa reziliez contractul, proprietarul este obligat sa imi returneze banii platiti in avans?
Va multumesc,
Dar daca bunul achizitionat in timpul casatoriei pe numele unuia dintre soti, a fost platit de catre parintii acestuia, atunci la partajarea sa, se va tine cont de acest lucru, in sensul ca respectivul va primi o cota parte mai mare decat celalalt sot, deoarece cel ce a platit pentru acel bun ii este ruda?
Va multumesc pentru raspunsuri, nu credeam ca voi avea nevoie vreodata de astfel de lamuriri, dar se pare ca de ce iti este frica de aia nu scapi...
Am si eu o intrebare. In cazul unui divort, banii primiti de cuplu ca si "dar" la nunta, depusi intr-un cont pe numele numai unuia dintre soti, sunt considerati bun comun, care apoi va fi impartit la partaj?
De asemenea, daca unul dintre soti isi achizitioneaza un bun cu o valoare mare, pe numele lui, dar pentru care a platit o alta persoana (fara sa fi existat un act de donatie a banilor pentru achizitia respectiva sau ceva de genul asta), acest bun este bun considerat comun?