avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema

Am o prietena care a locuit timp de patru ani in strainatate, timp in care a avut o relatie de trei ani de zile cu patronul de la locul de munca. De un an si jumatate s-a intors in tara, iar de 6 luni a incheiat relatia cu aceasta persoana. Acum cateva zile, colegii de la actualul loc de munca au primit prin intermediul unei alte colege (cunostinta comuna cu fostul "prieten") un film in format electronic in care apareau ea si acesta intretinand relatii intime.
Acest "film" i-a daunat imaginii la serviciu, ajungand si la cadrele de conducere.
Cum ar trebui sa procedeze daca vrea sa il dea in judecata, atat pe el, cat si pe colega care a distribuit materialul in cadrul companiei, fiindu-i acestuia complice?
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:12, 18 Noiembrie 2007
Trebuie doar sa cunoasca numele si adresa paratului, sa aiba martori pt ceea ce a facut colega,dar!!cel mai simplu este sa depui o plangere la Parchet referitoare la colega. Toate sapaturile le fac ei, anchete fac si ei si Politia ,urmeaza audieri,pt colega,plimbari pe la Parchet si pe urma plimbari pe la instanta penala.
Fapta descrisa este infractiune si este prevazuta de CODUL PENAL LA INSULTE SI CALOMNII.
...atingerea adusa onoarei ori reputatiei unei persoane prin cuvinte, prin gesturi sau prin orice alte mijloace ori prin expunerea la batjocura... = infractiunea de insulta

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2007
o_mores, utilizator
Totul este sa nu dispara filmul din calculatoarele firmei si colegii sa nu doreasca sa vina ca martori. Nu o sa va fie tocmai usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt sanctiunile pentru insulta? Dana Marin Dana Marin Buna dimineata, Ar putea cineva sa ma ajute sa-mi spuna in caz ca cineva te insulta, faci o plingere penala pentru insulta, ce sanctiuni sau pedepse ar ... (vezi toată discuția)
Calomnie mamiha mamiha astazi,din pacate am trecut printr-o situatie tare neplacuta. Mergand pe strada cu nepotica mea un \"domn\" a inceput sa ma faca in toate felurile pentru ... (vezi toată discuția)
Calomnie mariavasile50 mariavasile50 Doresc sa intentez un proces de calomie pe baza de inscrisuri.Cum trebuie sa procedez?Multumesc,astept raspunsuri si sfaturi (vezi toată discuția)