avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj divort

Am si eu o intrebare. In cazul unui divort, banii primiti de cuplu ca si "dar" la nunta, depusi intr-un cont pe numele numai unuia dintre soti, sunt considerati bun comun, care apoi va fi impartit la partaj?
De asemenea, daca unul dintre soti isi achizitioneaza un bun cu o valoare mare, pe numele lui, dar pentru care a platit o alta persoana (fara sa fi existat un act de donatie a banilor pentru achizitia respectiva sau ceva de genul asta), acest bun este bun considerat comun?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2007
andreea.irina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:21, 30 August 2007

Am si eu o intrebare. In cazul unui divort, banii primiti de cuplu ca si "dar" la nunta, depusi intr-un cont pe numele numai unuia dintre soti, sunt considerati bun comun, care apoi va fi impartit la partaj?
De asemenea, daca unul dintre soti isi achizitioneaza un bun cu o valoare mare, pe numele lui, dar pentru care a platit o alta persoana (fara sa fi existat un act de donatie a banilor pentru achizitia respectiva sau ceva de genul asta), acest bun este bun considerat comun?

depunerile la CEC - primite ca dar de nunta - pe numele unuia dintre soti sunt bunuri comune.
in caz de divort, cotele-parti se stabilesc in functie de aportul sotilor la dobandirea bunurilor comune.
daca a fost dar de nunta apartine amandorura chiar daca a fost pus intr-un cont doar pe numele unuia dintre soti. si apartamentul (bunul) este pe numele sotului, dobandit in timpul casatoriei, cu banii altuia sau ai luinu conteaza, este tot bun comun al sotilor si deci o sa intre in masa partajabila.
Va multumesc pentru raspunsuri, nu credeam ca voi avea nevoie vreodata de astfel de lamuriri, dar se pare ca de ce iti este frica de aia nu scapi...
Dar daca bunul achizitionat in timpul casatoriei pe numele unuia dintre soti, a fost platit de catre parintii acestuia, atunci la partajarea sa, se va tine cont de acest lucru, in sensul ca respectivul va primi o cota parte mai mare decat celalalt sot, deoarece cel ce a platit pentru acel bun ii este ruda?

Dar daca bunul achizitionat in timpul casatoriei pe numele unuia dintre soti, a fost platit de catre parintii acestuia, atunci la partajarea sa, se va tine cont de acest lucru, in sensul ca respectivul va primi o cota parte mai mare decat celalalt sot, deoarece cel ce a platit pentru acel bun ii este ruda?

Se va tine cont de contributia fiecaruia dintre soti la achizitionarea bunurilor. In acest caz, sotul pt care parintii au platit bunul achizitionat va primi o cota parte mai mare decat celalalt sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri ContSters138888 ContSters138888 Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)
Divort Julia24 Julia24 Buna ziua. In cazul unui divort, cum se face partajul? Eu sunt casatorita de un an si jum. Eu doresc sa divortez pentru ca nu mai functioneaza deloc... Avem ... (vezi toată discuția)
Divort in timpul constructiei casei gabitza2521 gabitza2521 - terenul este pe numele parintilor mei si pe al meu in cota parte cumparat cu act de vanzare cumparare cu ceva ani in urma -daca constructia casei a inceput ... (vezi toată discuția)