avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in timpul constructiei casei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in timpul constructiei casei

- terenul este pe numele parintilor mei si pe al meu in cota parte cumparat cu act de vanzare cumparare cu ceva ani in urma
-daca constructia casei a inceput inaintea casatoriei si divortul a urmat in timpul constructiei casei ( inca nu este intabulata)...
Casa este un bun comun sau este proprietatea mea si a parintilor?
Cel mai recent răspuns: gabitza2521 , utilizator 12:44, 26 Ianuarie 2011
Daca ati cumparat acest teren inainte de casatorie,iar de asemenea constructia casei a inceput inaintea casatoriei,sunt bunuri proprii.Bineinteles,sotul poate avea anumite pretentii,in functie de contributia sa financiara,daca poate dovedi aceasta.
casa si terenul sunt bunuri proprii ale dvs. Sotul are insa un drept de creanta , pe care, daca il poate dovedi cu martori si inscrisuri ,va putea solicita de la dvs. o anumita suma de bani intr-un eventual proces de partaj.
Doar bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune. Terenul fiind dobandit inaintea casatoriei iar constructia incepand tot inaintea acesteia urmeaza ca nu sunt bunuri comune. Asta nu inseamna, desigur, ca celalalt sot nu trebuie despagubit pentru aportul adus la constructia casei ci inseamna doar ca el nu poate sa ceara partajul privitor la aceste bunuri.
in concluzie ...doar aportul adus la constructie pe baza unor facturi chitante poate fi folosit la partaj...(nu terenul , casa)

..sper ca am inteles corect

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bunuri comune AdiRoman AdiRoman Buna ziua , Situatia este urmatoare : Un imobil , respectiv casa , construita pe trenul bun propiu ( cumparat inaintea casatoriei ) cu un ... (vezi toată discuția)
Partajul anghelnicole anghelnicole buna ziua in cazul unui divort as dori sa pun si eu cateva intrebari eu am avut un teren si o casa aproape finisata inainte de casatorie. in timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)