avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere precontract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere precontract inchiriere

Buna ziua,
Am incheiat un precontract de inchiriere pentru inchirierea unei garsoniere. Am dat un avans pe 5 luni din chirie. La capitolul rezilierea contractului, este precizat ca acasta se va face de comun acord cu un preaviz de "...." zile. Numarul de zile nu este specificat.
Daca eu, ca si chirias decid sa reziliez contractul, proprietarul este obligat sa imi returneze banii platiti in avans?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 21:52, 25 Noiembrie 2007
daca exista acordul partilor sau o clauza speciala in acest sens, daB-)
Nu prea aveti sanse sa va vedeti banii inapoi. Poate primiti acordul proprietarului pentru subinchiriere si va recuperati banii asa.
Sunt deacord cu mesajul anterior, incercati o subinchiriere.
Consider ca, in cazul in care aveti un contract de inchiriere in forma scrisa, puteti cere rezilierea contractului, dupa un preaviz de 15 zile prevazut de legea locuinteim, insa veti pierde o parte din bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere garsoniera AnaStroe AnaStroe Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere pentru o garsoniera din Bucuresti fara a-l autentifica la notariat. Doar un contract de inchiriere de mana ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu vasilemb vasilemb Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu trei probleme: 1. Sunt asociat la o societate comerciala si am inchiriat ACUM 1 AN pe firma un sediu cu contract de ... (vezi toată discuția)
Cum anulez un contract de inchiriere urgent va rog sa maajutati!!! wajdi wajdi :(( vreau sa anulez un contract de inchiriere eu fiind chiriasul si sa imi recuperez avansul de 1100euro;reprezentand plata pe 4luni plus garantie si comision ... (vezi toată discuția)