DeTin un teren neingradit.Un vecin,a desfintat insemnele cadastrale,fara martori. In urma numeroaselor avertizari din partea mea si a sotiei,continua sa treaca pe teren ca pe un drum public,inclusiv cu caii,vitele. Ii pot deschide dosar penal pentru tulburare de posesie ? multumesc anticipat
DeTin un teren neingradit.Un vecin,a desfintat insemnele cadastrale,fara martori. In urma numeroaselor avertizari din partea mea si a sotiei,continua sa treaca pe teren ca pe un drum public,inclusiv cu caii,vitele. Ii pot deschide dosar penal pentru tulburare de posesie ? multumesc anticipat
Detin teren intravilan . Dupa terminarea intabularii am chemat topometristul pentru granituire si plantarea insemnelor cadastrale. Vecinul a desfiintat ( fara martori ) insemnele cadastrale si continua sa treaca ca pe prorria lui proprietate cu caii , catre domiciliul lui ,fara sa tina cont de avertizarile mele de a nu mai incalca de 10 - 15 ori /zi proprietatea. Se numeste tulburare de posesie ? Il pot actiona in judecata cu martori ? Multumecs anticipat !
Multumesc mult pentru raspuns ! Totusi , stiti ca la aproape orice fapta penala sau nu , comisa cu buna stiinta, mi se va cere MARTORI !!!!!! Ori nu este atat de naiv incat sa faca ceva "cu martori" , in vazul lumii !!!!!!! As fi multumit , sa zic asa , daca i s-ar aplica amenda si autoritatile locale nu ar fi atat de "ingaduitoare" incat din lipsa de ....... venituri OFICIALE sa-i transforme sanctiunea (cu scop de a-l potoli, in definitiv) in CE-L MULT munca in folosul comunitatii , pe care oricum nu o va presta. Va intreb, cu permisiunea dvs,din nou : cum aflu daca plateste amenda ,eu fiind convins ca daca o va plati ,cum n-a mai facut-o pana acum, va avea efect asupra comportamentului lui, deci se va potoli . Multumesc !
Av. Mihai Cosmin Tudor a scris:
Ati mentionat ca v-a amenintat si agresat. Puteti depune si plangere penala, daca intr-adevar faptele respective intrunesc elementele unei infractiuni
Probe concludente ? C- am ce fel de ? Care sunt aceste prob3 necesare? Avem o legislatie.......... " jos palaria " ......!
Vecinul meu m-a molestat , agresat,injurat,amenintat de nenumarate ori. Intr-un final, politia l-a amendat , a contestat amenda contraventionala in instanta si in mod cu totul normal , a pierdut. Secretul pentru care el se comporta ca un descreierat si face toate ilegalitatile care ii trec prin cap, este ca "eu nu am venit , nu am nici un servici, si nu o sa platesc nici o amenda". Mentionez ca are vaci , cai cu caruta, utilaje agricole, drujbe, etc. . Intrebare : este posibil ca un astfel de infractor sa fie " protejat de imunitate " si sa nu plateasca pt infractiunile sale pe motiv ca nu are nici un venit declarat ?
Vecinul m-a injurat,agresat,amenintat in plina strada in mod repetat . Politia l-a amendat contraventional . A contestat in instanta amenda , spunand la toata lumea ca " si daca pierde el nu plateste amenda, ca de fiecare data " . A pierdut in instanta , cum era si normal. Se lauda ca sanctiunea " vine tot la primaria conumala si deci nu platesc" . Intrebarea meâ este cum aflu daca plateste amenda, unde sa ma duc pentru ca sunt ivoci numeroase care spun ca are rude in primarie si nu a platit nici o amenda , acesta fiind si motivul pentru care individul este o adevarata teroare in zona . Multumesc anticipat,Florin Preda.