avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Activitate vfomino

Activitate vfomino

Primaria de sector
In ce lege se specifica in clar si fara interpretari ca este nevoie de aprobarea AG pentru montarea de centrala de apartament si decuplarea de la centrala de scara/bloc?
Răspuns la discuția Consum mare curent casa scarii
Hidroforul si liftul ar trebui din cate stiu eu sa fie pe un contor cu "energie de forta - (trifazat parca) iar curentul pt. iluminat pe un contor separat normal. Astfel incat sa se utilizeze separat - cred eu. La mine la bloc asa este. - si sunt 2 contracte diferite la ENEL. Consumul la iluminat scara este la un bloc de 8 etaje, in medie cam 218 lei / luna...
Răspuns la discuția Atestat administrator
Conform legii 196/2018:
ART. 106
Persoanele fizice atestate pentru funcţia de administrator în conformitate cu prevederile Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, cu modificările şi completările ulterioare, pot îndeplini funcţia de administrator numai dacă, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, obţin certificate de calificare profesională care dovedesc calificarea profesională pentru a îndeplini ocupaţia de administrator, în conformitate cu prezenta lege.
Buna seara,

Puteti sa repostati exemplul de Buget de Venituri si Cheltuieli, eventual actualizat?

Multumesc,
Victor Fomino
Buna seara,

Cum am si eu un caz similar in bloc (ca Presedinte de Asociatie), am comunicat in scris cu proprietarul, cunoscand detaliile apartamentului conform anunturilor de pa Booking.com si AirBNB, si am convenit de comun acord un nr. de persoane pus permanent la intretinere. De ex. apartamentul are 3 camere si 3 paturi king size, inseamna o capacitate totala (normala) de 6 persoane. De comun acord cu proprietarul (in scris), am pus 4 persoane permanent. Intelegere pe care cate am comunicat-o firmei de Administratie.
Răspuns la discuția Cheltuieli Administrative Bloc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Lege nr. 230 din 06/07/2007
privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari

CAPITOLUL III
Drepturile şi obligaţiile proprietarilor

Art. 10. - Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisă a proprietarului, preşedintele şi administratorul asociaţiei de proprietari au obligaţia să elibereze în scris o adeverinţă prin care să prezinte situaţia cheltuielilor privind întreţinerea, defalcate pe datoria de bază şi penalităţi, precum şi modalitatea de calcul al penalităţilor.
___________
Alineatul (2) a fost introdus prin alineatul din Lege nr. 277/2015 începând cu 18.11.2015."

Cereti in scris detalii si prezentarea facturilor.
Are cineva idee unde se poate gasi arhiva Trustulului de Constructii Industriale si Agrozootehnice Grup Santiere Bucuresti-Sud referitoare la dosarele blocurilor reabilitate dupa cutremuruilui din 1977?

Multumim,