La locul de munca pana acum 1 an aveam posibilitatea de a ne lua fractionar ore libere din concediul cuvenit anual. De exemplu, imi luam 2h astazi si 6h peste o luna si se considera o zi de concediu luata.
Recent am incheiat colaborarea cu acestia. Ei refuza acum sa imi plateasca numarul de zile de concediu care mi se cuvin pe motiv ca "chiar daca am luat doar o ora, legea spune ca se considera luata toata ziua". Ma pot adresa vreunei institutii sau dpdv legal sunt acoperiti? Va multumesc!
Buna ziua, am o mica problema cu un imobil inchiriat anul trecut si incerc sa rezum pe scurt ce s-a intamplat:
-Am inchiriat de la proprietar un imobil printr-un contract PF-PF pentru inchirierea unui apartment in Bucuresti cu o persoana care era de fapt fiica proprietarei de drept a apartamentului. Aceasta a semnat in locul mamei
-Am platit garantia de 2500 RON iar in contract aceasta a introdus o clauza cum ca aceasta garantie se restituie doar daca locuiesc acolo cel putin 6 luni
-Pe langa dubiile de nulitate legate de faptul ca nu a fost semnat de catre proprietar, si continutul contractului pare vag: una din clauze stipuleaza ca garantie se restituie la eliberarea apartamentului, iar alta stipuleaza ca se restituie doar dupa 6 luni
In concluzie dpmdv clauza pare abuziva, proprietarul nu a fost vatamat in niciun fel (Ba chiar i-am eliberat apartamentul mai rapid pentru a face loc noului chirias). Exista sanse de castig in instanta a.i. sa recuperez acea suma, avand in vedere ca toate sumele, inclusiv garantia, au fost achitate prin cont bancar si deci sunt probabile usor?
Buna ziua, in 2012 am plecat din tara si am intrerupt plata serviciilor catre Telekom si Digi. Constat ca acestia au cedat datoriile unor firme de recuperare credite care tot spam-eaza cu scrisori in care ma ameninta cu executarea silita. Intrebarea mea este urmatoarea: exista riscul sa fie executat silit imobilul aflat in proprietate daca au trecut mai mult de 3 ani de atunci si daca sumele sunt relativ mici? (1000 RON si 1700 RON). Multumesc.