avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere imobil

Buna ziua, am o mica problema cu un imobil inchiriat anul trecut si incerc sa rezum pe scurt ce s-a intamplat:
-Am inchiriat de la proprietar un imobil printr-un contract PF-PF pentru inchirierea unui apartment in Bucuresti cu o persoana care era de fapt fiica proprietarei de drept a apartamentului. Aceasta a semnat in locul mamei
-Am platit garantia de 2500 RON iar in contract aceasta a introdus o clauza cum ca aceasta garantie se restituie doar daca locuiesc acolo cel putin 6 luni
-Pe langa dubiile de nulitate legate de faptul ca nu a fost semnat de catre proprietar, si continutul contractului pare vag: una din clauze stipuleaza ca garantie se restituie la eliberarea apartamentului, iar alta stipuleaza ca se restituie doar dupa 6 luni

In concluzie dpmdv clauza pare abuziva, proprietarul nu a fost vatamat in niciun fel (Ba chiar i-am eliberat apartamentul mai rapid pentru a face loc noului chirias). Exista sanse de castig in instanta a.i. sa recuperez acea suma, avand in vedere ca toate sumele, inclusiv garantia, au fost achitate prin cont bancar si deci sunt probabile usor?
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2021
tmioan, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:00, 5 Ianuarie 2021
Mergeti cu contractul la un avocat ca sa îl analizeze.
Judecatorul va judeca precum avocatul in baza actelor si a legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea garantiei de la proprietar normator normator de aproape 2 ani locues cu chirie intr-un apartament in Bucuresti, proprietara nu a vrut sa incheiem un act oficial, acum dupa repetate majorari al chiriei, ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unei garantii in urma incetarii unui contract de inchiriere a unui apartament mariuss.i mariuss.i Am inchiriat un apartament cu 3 cam. cu suma de 1450ron.iar la incheierea contractului am achitat si o garantie cat costul chiriei,garantie stipulata in ... (vezi toată discuția)
Garantie retinuta la inchiriere alexc20 alexc20 Buna ziua. Mai am o problema de adus in discutie. In prezent locuiesc intr-o garsoniera in chirie. Am inchiriat imobilul pe 12 luni si am semnat un contract ... (vezi toată discuția)