avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garantie retinuta la inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garantie retinuta la inchiriere

Buna ziua. Mai am o problema de adus in discutie. In prezent locuiesc intr-o garsoniera in chirie. Am inchiriat imobilul pe 12 luni si am semnat un contract intre mine si proprietar de fata cu agentul imobiliar. Din motive personale sunt nevoit sa ma mut din imobil dupa doar 7 luni. La momentul intocmirii contractului mi-a fost retinuta o garantie egala cu suma platii chiriei pe o luna. Intrebarea este daca imi pot recupera acesti bani?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:54, 13 Martie 2015
Garantia este pentru acoperirea eventualelor daune produse, daca nu este cazul atunci trebuie sa va fie restituita.
Verificati sa nu aveti vreo clauza de penalitate in cazul incheierii contractului de inchiriere inainte de termen.
Trebuie vazut si in contract daca este specificat ce anume acopera garantia retinuta.
Imi pare rau ca nu am contractul in fata, dar nu cred ca este mentionata garantia.
Aveti vreo dovada a platii garantiei (chitanta de mana, martori)?
Daca nu aveti prevazuta nicio clauza de penalitate ptr incheierea inainte de termen a contractului si nu au fost produse pagube ii cereti sa va restituie garantia. Daca face figuri amenintati cu ANPC, ANAF, DNA, DIICOT, amici mascati, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garanție Mihai Mazilu Mihai Mazilu Restituire garanție. Bună ziua! Am nevoie de ajutor în legătură cu restituirea unei garanții. Am închiriat o garsoniera cu contract, nu este ... (vezi toată discuția)
Imobiliare garantie (contract de inchiriere) bibi123 bibi123 am inchiriat un apartament 2 camere am platit 450 de euro chiria 450 de euro grantia plus 250 de euro comisionu la agent am facut contrat in care se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mai jos va prezint un contract de inchiriere si va ... anicagrecu anicagrecu Buna ziua, Mai jos va prezint un contract de inchiriere si va solicit parerea, unele articolo par abuzive, este ok de semnat? Multumesc CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)