avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restituire garanție
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restituire garanție

Restituire garanție.
Bună ziua! Am nevoie de ajutor în legătură cu restituirea unei garanții.
Am închiriat o garsoniera cu contract, nu este înregistrat la ANAF, pe durata determinata de 1 an. La încheierea contractului am plătit o garanție de 1000 lei, dar eu sunt nevoit sa ma mut înainte de expirarea contractului.
Proprietarul o sa fie notificat cu 30 zile înainte, asa cum este stipulat și în contract, dar întrebarea mea este dacă pot sta luna aceea în care ma mut fără sa plătesc chiria, adică din garanție.
În contract scrie "Părțile convin ca, în situația denunțător prezentului contract de către chiriaș înainte de data de X garanția financiară va fi păstrată de către proprietar cu titlu de daune-interese"
Va mulțumesc, o zi buna!
Ultima modificare: Duminică, 29 August 2021
Mihai Mazilu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Mazilu , utilizator 20:44, 29 August 2021
Conform articolului din contract garanția se păstrează în cazul renunțării unilaterale înainte de data prevăzută ,rezulta ca nu aveti cum sa compensați garanția cu locuitul timp de o luna fără să achitați chiria...
Va mulțumesc pentru răspuns!


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Conform articolului din contract garanția se păstrează în cazul renunțării unilaterale înainte de data prevăzută ,rezulta ca nu aveti cum sa compensați garanția cu locuitul timp de o luna fără să achitați chiria...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie să eliberez locuința? absentnemotivat absentnemotivat Buna ziua! Situația în care ma aflu este următoarea: Locuiesc cu chirie( contract înregistrat la anaf) de la jumătatea lunii Martie într-un apartament ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de inchiriere inainte de termen alexandrurl30 alexandrurl30 Buna ziua, Vin la dvs cu o intrebare legata de contractul de inchiriere incheiat cu proprietarul apartamentului unde stau. Contractul a fost incheiat pe ... (vezi toată discuția)
Garantie retinuta la inchiriere alexc20 alexc20 Buna ziua. Mai am o problema de adus in discutie. In prezent locuiesc intr-o garsoniera in chirie. Am inchiriat imobilul pe 12 luni si am semnat un contract ... (vezi toată discuția)