avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperarea garantiei de la proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperarea garantiei de la proprietar

de aproape 2 ani locues cu chirie intr-un apartament in Bucuresti, proprietara nu a vrut sa incheiem un act oficial, acum dupa repetate majorari al chiriei, avenit cu o alta majorare. In acest moment am refuzat aceasta mojorare si din acest motiv, proprietara a venit aseara sa ne dea asfara, in urma discutiilor a ramas sa eliberam apartamentul de la 01.04.20145, fara a ne restitui garantia pe motiv ca dinsa trebuie sa zugraveasca in urma noastra desim apartamentul este curat, in momentul in care ne-am mutat aici peretii nerau coscoviti si noi am fost nevoiti sai zugrvim cum ne sfastuiti sa ne recuperam garantia?, singurul lucru pe care il am pe numele meu este contractul cu UPC, la aceasta adresa. In acest imobil mai sunt si alti chiriasi,dar nu stiu daca sunt cu aceleasi ,,forme".
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:36, 30 Martie 2015
Daca aveti niste dovezi (inscrisuri, chitanta de mana) ca i-ati dat acea garantie proprietarei, veti avea sanse sa o obtineti pe calea unei actiuni in instanta.
Daca nu vrea sa va restituie garantia pe cale amiabila si nu ati incheiat contract cu ea puteti sa o "amenintati" ca veti sesiza fiscul pentru ca nu a incheiat contract de inchiriere si a facut evaziune fiscala. Amenzile sunt destul de mari.
Initial,incercati sa solutionati amiabil subliniind proprietarei ca daca nu intelege sa restituie garantia,urmeaza sa o actionati in instanta unde veti solicita inclusiv cheltuieli de judecata si daune
Daca nu aveti dovada scrisa ca a primit garantia nu va ramane decat sa rezolvati amiabil...
Adica sa nu parasiti imobilul pana nu va restituie garantia.
In caz de neintelegere va puteti judeca neexistand o alta varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz returnare garantie chirie crisstina_ crisstina_ Buna ziua am o intrebare poate ma ajuta cineva.Acum 4 luni am inchiriat un apartament iar recent m-am mutat de acolo si proprietarul refuza sa imi dea ... (vezi toată discuția)
Cine are de pierdut? andreea2392 andreea2392 Buna.dorsc sa imi dati un sfat.am o nelamurire.am stat timp de un an cu chirie pe baza unui contract incheiat doar intre mine si proprietar.contractul a ... (vezi toată discuția)
Nici macar un caine sa nu il tratezi asa!!! PetreR PetreR Buna ziua Trec direct la subiect,cu toate ca din start stiu ca am fost naiva dar sa vedem ce se poate face. Eu locuiesc impreuna cu sotul si fiul nostru de 7 ... (vezi toată discuția)