avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nici macar un caine sa nu il tratezi asa!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nici macar un caine sa nu il tratezi asa!!!

Buna ziua
Trec direct la subiect,cu toate ca din start stiu ca am fost naiva dar sa vedem ce se poate face.
Eu locuiesc impreuna cu sotul si fiul nostru de 7 ani intr-un apartament inchiriat,dar doar pe vorbe fara un contract incheiat intre parti.
Miercuri 17/02 proprietara ne-e anuntat ca a scos apartamentul la vanzare de ceva vreme si ca a doua zi vrea sa vina cu clientii sa il vizionez.Zis si facut,a doua zi a venit cu vreo 5 persoane,dintre care una s-a hotarat sa-l cumpere,apoi azi 22 .02 a venit si fratele persoanei,maine vine cu altul,miercuri cu altul etc.
Acum proprietara imi spune ca miercuri va semna actele cu cineva si din acel moment ea nu mai raspunde de noi ,chiar daca ne-a promis ca ramanem in apartament pana in 30.06.Ne-a pasat la ceilalti proprietari
Acum din seara asta 22.02,cand am aflat ca nu vor sa ne mai accepte ca si chiriasi , si pana miercuri 25.02 este imposibil sa ne gasim o alta locuinta si sa ne si mutam,tinand cont ca avem locuri de munca la care trebuie sa ne prezentam si un copil in clasa intai .Plus ca noi am platit chiria pana la sfarsitul lunii februarie,si oriunde in lumea asta se da un preaviz de 10 -15 zile.Sa nu mai vorbim de disconfortul creeat de a veni cu atatea persoane la orice ora intr-o casa pentru care eu am paltit.Plus ca ceea ce ma deranjeaza cel mai tare este stresul creeat copilului meu,care sufera de ani de zile de un epistaxis nazal ,pe care il tinem sub control,dar care acum din cauza agitatiei si starii tensionate,i-a revenit.
In concluzie,tot ce as vrea eu este sa stiu daca as putea avea cele 2 saptamani in care sa imi pot organiza relaxata plecare intr-o alta locuinta,cat despre disconfort,nici nu ma astept sa poata plati cineva macar cu un <scuza-ma>.
Va multumesc
Raluca
Cel mai recent răspuns: PetreR , utilizator 14:17, 29 Februarie 2016
Daca ati fi avut un contract de inchiriere proprietarul nu ar fi putut sa procedeze cum a procedat. Discutati pe cale amiabila cu noul proprietar sa va acorde un termen acceptabil in care sa va gaduti o alta locuinta cu chirie mai ales ca a avut cunostinta despre existenta chiriasilor. Ii spuneti ca ii veti plati o chirie ptr perioada pana cand va veti muta. Aveti in vedere ca nu ati ocupat abuziv locuinta si nu va poate evacua peste noapte. Pentru a va evacua are nevoie de hotarare judecatoreasca asa ca ii spuneti ca ar fi mai benefic sa va intelegeti amiabil.
Va multumesc pentru raspuns,si sper ca voi ajunge la o intelegere pe cale amiabila,eu fiind o fire pacifista.O seara frumoasa sa aveti.
Sunteti intr-o situatie foarte delicata
Neexistand contract de inchiriere nu puteti ridica pretentii fata de cumparator,acesta nu are obligatia sa va permita sa continuati sa locuiti pana la 30.06 data convenita cu actualul proprietar
ynocentta a scris:

Sunteti intr-o situatie foarte delicata
Neexistand contract de inchiriere nu puteti ridica pretentii fata de cumparator,acesta nu are obligatia sa va permita sa continuati sa locuiti pana la 30.06 data convenita cu actualul proprietar

multumesc pentru raspuns
Nici prin vis nu ma gandeam ca as avea dreptul sa locuiesc pana pe 30.06,eu vreau doar sa mi se dea un timp rezonabil pentru a parasi locuinta,si mi-ar fi placut sa ne fi anunatat mai devreme de aceasta decizie,fara sa faca lucrurile asa,intr-un fel cum se spune la noi in popor,pe hoteste.
O zi minunata va doresc
Daca nu a fost incheiat contract, nu a achitat nici impozit la fisc pentru veniturile din chirii, asa ca puteti sa-i spuneti discret ca a savarsit o infractiune de evaziune fiscala, pe care puteti sa a sesizati, si poate se rasgandeste cu privire la termenul de predare a imobilului.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt curios ce se poate intampla daca imi dau forțat ... Raresstarkov Raresstarkov Buna ziua, sunt curios ce se poate intampla daca imi dau forțat afara un chirias care numai a platit chiria si face mereu scandal seara prin casa ? Ce as ... (vezi toată discuția)
Chiriaș plângere penală pentru violare domiciliu Himmel Himmel Bună ziua, Mama mea a dat în chirie grsoniera unde am și eu adresa din buletin. O familie cu 2 copii, aceste persoane nu au plătit chiria și de vreo 6 ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatii de locuit fara contract Comatus Comatus Salutare! Ce risca o persoana care inchiriaza o camera sau mai multe camere intr-un imobil, fara contract deci care nu plateste impozit pe venit ? Persoana ... (vezi toată discuția)