avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Chiriaș plângere penală pentru violare domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Chiriaș plângere penală pentru violare domiciliu

Bună ziua,
Mama mea a dat în chirie grsoniera unde am și eu adresa din buletin.
O familie cu 2 copii, aceste persoane nu au plătit chiria și de vreo 6 luni nici cheltuielile (gaz, curent, căldură). Le-am plătit noi pentru a nu le închide.
Le-am tot spus să plece că noi nu muncim să le plătim lor.
Au amenințat că merg la poliție.
Până într o zi când a vorbit foarte urât cu mama mea la telefon și m mers la acolo și am întrerupt curentul și am luat ușa de la intrare.
Au chemat poliția, care nu au făcut nimic.
După o săptămână au plecat lăsând în urmă numai mizerie, găuri în pereți, cabluri tăiate și toate tablourile de pe pereți lipsesc.
PROBLEMA:
Am primit plângere penală pentru violare de domiciliu și amenințări și mi se cere 10 000 euro daune morale.
Cum pot să combat?

Contractul este scris de mână de chiriasa si nu este înregistrat la finanțe. Mentionez că nu am primit bani pe chirie, locuința este in renovare capitală.
Cu stimă Robert
Foarte rau ca ati inteles sa inchriati spatiu cu destinatia de locuinta fara incheiere de contract de locatiune pe care sa il inregistrati la autoritatea fisccala
Proprietarul risca sa fie acuzat de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala
Daca aveati contract de locatiune legal intocmit si inregistrat la autoritatea fiscala,in situatia in care locatarul nu se achita in termenul stabilit de plata utilitati si chirie,aveati dreptul conform dispozitii NCC sa il notificati in vederea achitarii obligatiilor contractual asumate sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca locatarul nu isi achita obligatiile fiscale aveati dreptul sa solicitati rezilierea contractului si evacuarea acestuia
Este delicat de dat sfaturi fara a cunoaste exact continutul plangerii
Contactati persoana specializata care poate studiua dosarul si poate hotari strategia de reprezentare si de aparare a intereselor dv
Nu poate fi vorba de violare de domiciliu arata timp cat nu au domiciliul acolo si nu sunt inscrisi in cartea de imobil. Insa inchirierea dara inregistrarea contractului va poate crea probleme.
Art. 224

Violarea de domiciliu

(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
cyan a scris:

Nu poate fi vorba de violare de domiciliu arata timp cat nu au domiciliul acolo si nu sunt inscrisi in cartea de imobil.

Nu ati analizat atent subiectul ,nu este vorba despre chiriasi ca ar fi violat domiciliul
Plangerea penala pentru violare de domiciuliu a fost formulata de catre chiriasi impotriva proprietarului care
m mers la acolo și am întrerupt curentul și am luat ușa de la intrare.

Si proprietarul este trecut in cartea de imobil,dar pentru ca aluat usa de acces in apartament poate fi acuzat de savarsirea infractiunii de distrugere....
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea ar trebui sa negociati cu ei. Ati tulburat folosinta locuintei, ati distrus un bun, ati incercat ceva evaziune care nu a iesit ce-i drept, multumita chiriasilor...
Oameni buni, nu aveti voie sa intrati peste nimeni in locul unde doarme si unde considera locuinta lui in sensul ca isi desfasoara viata privata, fie hotel, fie proprietatea voastra, fie altceva.
Domiciliul, in sensul protectiei CEDO, nu trebuie sa fie nici inscris la Fisc, nici la Evidenta populatiei. Nu trebuie sa aiba niciun document. Locuinta, domiciliul unui om este locul in care el pune in siguranta capul pe perna seara. Sau dimineata, cand s-o culca el. Este locul la care el revine, constant, sa isi desfasoare viata sa privata de odihna, rutina de curatenie etc.
Nu e necesar sa existe un document, acel loc al meu, al tau, al oricui e protejat de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanse recuperare bani de la chiriasi neseriosi andis2k andis2k Am o problema. Am inchiriat un apartament cu contract de mana din August anul trecut unor persoane neserioase (ulterior am descoperit asta). Intre timp au ... (vezi toată discuția)
Chiriaș probleme HimmelRobert HimmelRobert Buna ziua, Mama mea avea o garsonieră de închiriat și am pus anunt pe net, Fiind din altă localitate am lăsat cheia la administrator să poată vizita ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu swarowski swarowski Buna ziua, ma poate elucida cineva cum poate fi acuzata o persoana de violare de domiciliu dupa ce a stat in chirie o perioada fara contract de inchiriere? ... (vezi toată discuția)