avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chiriaș probleme
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chiriaș probleme

Buna ziua,
Mama mea avea o garsonieră de închiriat și am pus anunt pe net,
Fiind din altă localitate am lăsat cheia la administrator să poată vizita cei doritori.
Vine o doamnă a luat cheia de la administrator și tot atunci, în sâmbăta Paștelui se și mută fără să spună.
Am zis asta e. Trebuia să plătească garanția cică nu are bani că a avut accident în seara când s-a mutat și a dat doar 300 din 600 .
A făcut un contract de chirie scris de catre chiriasa unde ă scris în loc de 2016 ă scris 2006.
De atunci nu a platit nimic cu mare greutate a platit cheltuielile, că are de primit soțul din Franța, i-am tot zis să părăsească, a început să amenințe că dacă o scot rămân fără chiria care o are de plătit, că are bani de primit. Asa a trecut aproape 1an. Am mers si am intrerupt curentul și am luat usa de la intrare. A plecat după o săptămână.
Am primit plângere penală pt violarea domiciliului.
Si mama plângere penală că nu a platit la finante.
Mentionez ca dna chiriasa nu a platit absolut deloc chirie plus că am plătit aproape 2000 de lei cheltuielile după ea. Nu am declarat la Anaf sperând că dna o să plece cu soțul și copiii.
Ce mă sfătuiți să fac?
Cu stimă Robert
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:27, 30 August 2017
Va confruntati cu reversul de la neparcurgerea procedurii legale de inchirierespatiu de locuit,neincheiere de contract de locatiunesi neinregistrarea acestuia la finante
Tot o greseala este si acordarea chei de acces in imobil in favoarea unui tert
Ati facut greseala majora cand ati inteles sa luati usa de acces de la apartament
Sunt probleme distincte plangerea penala pentru evaziune fiscala=nedeclarare contract de locatiune ,plangerea pentru violare de domiciliu si debitul acumulat de chirias
Problema majora o reprezinta plangerea pentru evaziune fiscala
Atat timp cat deja au fost promovate plangerile ,va revine obligatia sa declarati succesiunea de evenimente sa va detaliati motivele care v-au determinat initial sa nu incheioati contract de locatiune si in final sa dezafectati usa de acces in imobil
Contactati persoana specializata care sa poata studia temeinic continutul plangerilor,sa hotarasca strategia de reprezentare si de aparare a intereselor dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriaș plângere penală pentru violare domiciliu Himmel Himmel Bună ziua, Mama mea a dat în chirie grsoniera unde am și eu adresa din buletin. O familie cu 2 copii, aceste persoane nu au plătit chiria și de vreo 6 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu chiriasul ContSters194687 ContSters194687 [i]Am mutat acest subiect fiindca a fost postat de domnul vlady's pe un alt forum insa nu a primit un raspuns pertinent[/i]. Va rog sa ma sfatuiti ce e de ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu vs evaziune fiscala (chirias vs prop) adryan_ss2 adryan_ss2 Buna ziua,ma confrunt cu o problema mai delicata si as dori daca se poate cateva pareri/raspunsuri din partea d'voastra. In urma cu 1 an am inchiriat un apart. ... (vezi toată discuția)