avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz returnare garantie chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz returnare garantie chirie

Buna ziua am o intrebare poate ma ajuta cineva.Acum 4 luni am inchiriat un apartament iar recent m-am mutat de acolo si proprietarul refuza sa imi dea garantia.As dori sa stiu daca am vreo sansa daca il dau in judecata ca sa imi recuperez garantia daca nu am un contract de inchiriere ci numai procesul verbal facut de agentul imobiliar unde e specificat faptul ca s-a inchiriat si ca am dat garantie si chitantele de plata a chirie si a cheltuielilor.Tin sa mentionez ca pe procesul verbal nu e trecuta suma cu care s-a inchiriat pt ca nu a vrut proprietarul dar i-am dat prin posta o parte din bani si am acea hartie.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DexterT , utilizator 09:52, 23 Noiembrie 2014
Daca este mentionat cuantumul garantiei in procesul verbal, puteti sa-l actionati in judecata si aveti castig.
Problema ar fi ca nu e trecuta suma ci numai ca s-a dat 2 luni plus o luna garantie .Eu nu as vrea sa raman pierduta de banii astia si as vrea sa stiu ce modalitati de recuperare a banilor as avea ca am incercat amiabil sa ma inteleg cu proprietarul si el a trecut la amenintari.Va multumesc!
Actiune in instanta pentru recuperarea garantiei. Acel proces verbal este echivalentul unui contract de inchiriere.
Si as avea sanse la castig chiar daca nu e specificata suma cu care s-a inchiriat ?Eu mai am chitantele de plata a cheltuielilor si de plata a chiriei numai ca pe cea de chirie nu scrie suma ca nu a vrut proprietarul.Va multumesc frumos!
Daca detineti inscris incheiat cu proprietarul,semnat de catre acesta,puteti folosi documentul drept proba pentru a dovedi buna dvs credinta de a achita suma solicitata de catre proprietar

Alte discuții în legătură

Denuntare proprietar pentru evaziune fiscala crisstina_ crisstina_ Buna ziua as dori sa stiu daca il pot denunta pe fostul proprietar pentru faptul ca la inchirierea apartamentului nu a facut contract de inchiriere inregistrat ... (vezi toată discuția)
Recuperarea garantiei de la proprietar normator normator de aproape 2 ani locues cu chirie intr-un apartament in Bucuresti, proprietara nu a vrut sa incheiem un act oficial, acum dupa repetate majorari al chiriei, ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie apartament inchiriat. edm_addicted edm_addicted Pe scurt, problema mea este aceasta. am inchiriat un apartament si doresc sa ma mut din acesta. La incheierea contractului am dat o garantie. Acum cand am ... (vezi toată discuția)