avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperarea unei garantii in urma incetarii unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperarea unei garantii in urma incetarii unui contract de inchiriere a unui apartament

Am inchiriat un apartament cu 3 cam. cu suma de 1450ron.iar la incheierea contractului am achitat si o garantie cat costul chiriei,garantie stipulata in contract,care prevede ca se va restitui la incetarea contractului.Dupa ce s-a terminat contractul,propritarul nu mai vrea sa imi restituie contravaloarea garantiei.ce pot face in acest sens?se poate actiona in instanta?
Cel mai recent răspuns: Happyend , utilizator 19:01, 27 Iulie 2011
Depinde ce clauze sunt in contractul respectiv.Cum motiveaza proprietarul refuzul restituirii avansului? Contractul a fost inregistrat la fisc?
da,contractul a fost inregistrat la fisc.proprietarul refuza sa inapoieze avansul din motive subiective,nicidecum ca nu s-ar fi platit datoriile de intretinere sau alte obligatii...toate acestea pot fi probate cu chitante,facturi,etc.
"Suma perceputa de proprietar ca depozit(garantie) este de ...(suma )... si se va restitui chiriasului la data incetarii contractului de inchiriere dupa ce se vor plati toate cheltuielile de intretinere a imobilului inchiriat(intretinere,energie,telefon etc).
am vreo sansa sa-mi recuperez banii?
in instanta puteti obtine sa proprietarul sa fie obligat sa va restituie acei bani.

Alte discuții în legătură

Restituire garantie MisterDanny MisterDanny Bună ziua! Întâmpin următoarea situație : De aproape 4 luni stau în chirie. Din momentul ce a venit iarna, a început sa apară ușor ușor mucegaiul ... (vezi toată discuția)
Garantie nerestituita sas80 sas80 Am stat cu chirie la o garsoniera pana in luna ianuarie 2009. A ramas o garantie de 220E. Inchirierea s-a facut doar in baza unui contract de la o agentie ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament aylyn87 aylyn87 Am inchiriat un apartament, dupa 2 luni am plecat, proprietarul refuza sa ne mai restituie garantia, daca fac plangere la politie si nu am viza de flotant risc ... (vezi toată discuția)