avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Activitate Vlad123456789

Activitate Vlad123456789

Salutare.
Am avut un accident cu o victima, in urma caruia mi s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, anul trecut. De atunci am tot prelungit dovada de circulatie cu cate 30 de zile. Sperand la o clasare a dosarului deoarece victima desi a depus plangere are putine zile de ingrijiri medicale, mi se va suspenda permisul pe 3 luni din ce am inteles. A trecut jumatate de an si lucrurile decurg foarte greu din ce imi dau seama. Momentan nu prea am nevoie de masina prin oras si fiind vara mi-ar fi mai convenabil sa ispasesc acum din pedeapsa dea nu conduce insa as avea nevoie pentru un weekend. Legat de asta sunt curios de 2 aspecte:
1. Pot prelungi dovada cu mai putin de 30 de zile, de exemplu pentru un weekend?
2. Daca perioada fara drept de conducere este intrerupta de o prelungire, va conta la calcul zilele in care nu am avut drept de a conduce? Se vor aduna toate zilele in care nu am drept de a conduce din aceasta perioada?

Multumesc anticipat!
Bună ziua.
Aseară am parcat pe spatiu verde, era singurul loc de parcare liber. A apărut poliția locală chiar când voiam să plec. Mi-au cerut un buletin și au început să scrie ceva proces verbal , amendă contravențională cică, pe care l-am semnat. Mașina mea este cu număr de BH, la fel și buletinul iar întâmplarea a fost în Timiș.
Dacă nu plătesc amenda ce se poate întâmpla? Mulțumesc.
Pai atunci dupa ce am mers la spital, dar declaratia am dat-o dupa 2 zile.
Bună ziua.
In urma cu ceva vreme am avut un accident pe o trecere de pietoni. Victima are puține zile de îngrijiri medicale dar totuși eu vreau sa ne împăcăm omenește... Mi-a cerut 1000€ și am zis că îi dau copie după asigurare , el fiind de acord pe moment zicând că se interesează și mă sună.. Eu din ce am înțeles nu va primi mare lucru și probabil va insista după bani. In urma accidentului l-am transportat la spital. In declarația de la poliție am zis că am fost pe banda 2 iar el că a fost banda 1. Când m-am întâlnit cu el m-a luat că el are ceva martor care zice că am fost pe banda 1. Eu sincer nu îmi prea amintesc. Era noapte și nu era iluminat... Acum vin și întreb: ce s-ar putea întâmpla ? Ce plângere poate face împotriva mea? Pot schimba declarația despre bandă? Ar fi o idee bună să o fac?
Aștept răspunsuri.
Mulțumesc.