avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Activitate marcel.damaschin

Activitate marcel.damaschin

Buna ziua. Intru direct in subiect. Intr-un proces civil avand ca obiect actiune in pretentii (imbunatatiri aduse unui imobil), parata vinde imobilul in cauza. Ulterior face plangere penala impotriva cumparatorului pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals in declaratii, solutionata prin clasare. Vanzatoarea reclama ca a fost inselata si indusa in eroare de cumparator, prin semnarea unei imputerniciri notariale. Intrebare: actiunea se continua impotriva vanzatorului, ori cumparatorului? Multumesc.
Răspuns la discuția Percheziție domiciliară
Da.
Răspuns la discuția Percheziție domiciliară
Ati primit o copie a mandatului. Ce scrie in el?

23nicolae a scris:

Recent a avut loc la adresa mea o percheziție domiciliară. Mandatul era emis pe numele unei persoane care avea adresa mea pe cardul de identitate dar nu locuia cu mine. În timpul mandatului, telefoanele au fost confiscate și au fost controlate și mașinile deși nu erau în curtea locuinței. Ei bine, întrebarea este, aveau voie să mă priveze de telefon și să mi percheziționeze mașina, având în vedere ca mandatul nu era pe numele meu?

Seara buna! Se poate ataca in instanta un certificat de urbanism de informare, in sensul ca se cere printre avize si unul ce nu sunt de acord? Evident, intemeiat in fapt si drept. Multumesc. In alta ordine, ma poate indruma cineva cum sa procedez ca sa fiu atentionat cand primesc un raspuns? Multumesc!
Cautati orice solutie, mai putin instanta!

adinush@gmail.com a scris:

Buna ziua, am si eu o problema.Am un geam la bucatarie care da la vecinul in curte, el si-a consruit casa dupa mine, geamul era deja aici, si-a pus tuia la 60 cm de casa mea astfel incat mi-a luat toata lumina.El ii tine taiati sub 2 m insa el si-a ridicat solul - solul lui pleaca de la 10 cm de sub geamul meu - practic eu daca ies la geam aproape dau in radacinile lui de tuia.Imi pare rau ca nu pot sa pun si o poza sa vedeti cum imi acopera in intregime geamul, tuia fiind mult mai inalti ca geamul meu.
Exista ceva ce pot face sa-l oblig ori sa ii taie in dreptul geamului ori sa
replanteze mai incolo la 2 m de casa mea - are curte mare - isi permite inca 1,5m.
Va multumesc!

De unde sa apara diferentele? Multumesc
Buna ziua. Am inceput sa ma uita asa putin pe contabilitate. Ma poate lumina cineva care ar fi diferenta intre conturile 5121 si 5121.1? Nu ca denumire, ci, ca si functionalitate/relevanta. Multumesc!
Foarte clar. Multumesc. Dar, va rog, absolvirea unor cursuri cu diploma "recunoscuta", ce competente imi pot da? (Evident ca trebuie sa inveti si sa cunosti, ca diploma-i doar diploma, nu?).
Buna ziua. Cum pot activa in domeniul contabilitatii? Nu am niciun fel de studii in domeniu, in altele (superioare- tehnice si drept). Am intrat pe site-ul CECAR, dar nu mi-i foarte clar. Multumesc!
Tot ce se poate. Dar, raman la opinia mea. Instanta este o cale anevoiasa si nicium prea...voioasa. Ajungi la ea, cand nimic nu merge, altceva.