avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate margareta2

Activitate margareta2

Multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua!
Am o situatie la societatea unde imi desfasor activitatea, pe care nu stiu cum sa o abordez. Poate ma puteti ajuta cu un sfat!
Am in jur de 250 de angajati cu salariul in decembrie 2021 de 1400 net, carora trebuie sa le maresc, incepand cu ianuarie 2022, la 1524 (minim pe economie in 2022).
Intrebarea este: pot sa le fac in loc de acte aditionale la CIM, o decizie colectiva tuturor ? Daca da, imi puteti spune in baza carui articol?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția aviz medic expert cm cod 14
Multumesc frumos pentru raspuns!
Răspuns la discuția aviz medic expert cm cod 14
Conform Ordinului 502/2020, a fost adusa o modificare la art. 18 din Normele de aplicare a OUG 158/2008, care dispune ca pentru SIDA si neoplazii se poate acorda concediul medical pentru o perioada de 1 an si 6 luni in intervalul ultimilor 2 ani, fara a mai fi necesar ca prelungirea de la 1 an la 1 an si 6 luni sa fie vizata de catre medicul expert. Aceasta modificare as fi vrut sa stiu daca mai este in vigoare. Medicii curanti nu dau informatii angajatilor societatii, care solicita aceste informatii. Multumesc!
Buna ziua! Puteti, va rog, sa-mi spuneti, in prezent, dupa cate zile de concediu medical cu codul de indemnizatie 14, trebuie avizul medicului expert?
Răspuns la discuția redobandire permis suspendat
Multumesc pentru raspuns! Am rezolvat. Am dat examen (care intradevar se da in primele 30 de zile de suspendare, incepand cu prima zi in care expira dovada de circulatie), am luat, am trimis actele pe mail la politia din judetul care mi-a retinut permisul si dupa cele 30 zile de suspendare il ridic de la politia de unde a fost eliberat.
Buna ziua! Am permisul suspendat pentru 90 zile pentru depasirea vitezei cu 54 km. Acum conduc cu dovada pentru 15 zile. Politistul mi-a spus ca pot da examen la finalul celor 15 zile . As vrea sa stiu care este procedura exacta pentru reducerea la 30 zile a suspendarii? Cand pot da examen, daca este obligatoriu, ce se intampla daca nu iau examenul, de cate ori pot da acest examen si cand se face cererea de reducere a suspendarii?
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția DECIZIE COLECTIVA-MARIRE SALARIUL
Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Răspuns la discuția DECIZIE COLECTIVA-MARIRE SALARIUL
Sunt 300 de angajati care presteaza servicii pentru acelasi client al firmei. Documentul in baza caruia se face modificarea salariala ar putea fi o decizie interna a angajatorului. Ar fi legal asa (sau sugerati altceva?
Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti, daca putem mari salariile la 40% din angajatii societatii prin decizie colectiva. Acestia au in prezent salariul minim pe economie, iar salariul final este acelasi pentru toti cei 40%.
Multumesc!