Buna ziua. O persoana care a renovat o locuinta fara a avea incheiat vreun contract scris de colaborare cu proprietarul locuintei, in cazul in care produce stricaciuni, poate fi dat in judecata si obligat la plata reparatiilor ?
S-a pus o teava in mijlocul baii care aduna in ea scurgerea de la cada si de la chiuveta. Problema cea mai grava nu ar fi atat sifonul cat faptul ca respectiva teava nu are nici o inclinatie iar apa se scurge extrem de greu. Daca ma intrebati cum a locuit asa proprietarul, nu stiu. Poate nu folosea baia... Pun din nou intrebarea: nu este vreo cale legala de a-l obliga pe cel de dedesubt sa accepte lucrarea? Administratorul blocului a spus ca nu intra in competenta lui sa se implice in problema aceasta.
Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema. Sifonul de pardoseala din baie dintr-un apartament de la etajul 4 al unui bloc a fost desfiintat de comun acord (fara vreo cerere sau vreun document scris) de proprietarul apartamentului de la et 4 si cel de la et 3. Ambii proprietari au murit, eu am mostenit apartamentul de la et 4, iar apartamentul de sub mine a fost cumparat de catre o persoana. Pentru a monta din nou sifonul de pardoseala trebuie spart la vecinul de dedesubt si pozata o teava pe tavanul lui, asa cum a existat din constructia blocului, si asa cum au toate apartamentele. In cazul in care actualul proprietar nu permite lucrarea aceasta, ce e de facut? Exista vreo cale legala de a-l obliga sa accepte acest lucru? Ce se poate face ?
Buna ziua. Ce se intampla in cazul in care un debitor si-a platit de buna voie sulta (prin oferta reala urmata de consemnarea sumei in contul executorului) în cadrul unui proces de partaj, nestiind ca, cu cateva zile inainte i s-a deschis dosar de executare silita.
Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca o hotarare civila definitiva trebuie sa aiba aplicat si un timbru. Si daca da, cum trebuie procedat pt a obtine acel timbru. Mentionez ca am o hotararea definitiva pe care nu e pus nici un timbru