avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Timbru judiciar mobil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Timbru judiciar mobil

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca o hotarare civila definitiva trebuie sa aiba aplicat si un timbru. Si daca da, cum trebuie procedat pt a obtine acel timbru. Mentionez ca am o hotararea definitiva pe care nu e pus nici un timbru
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:56, 19 Noiembrie 2017
Hotararea trebuie legalizata, dupa 30 zile de la primire, nu se mai pune timbru.
Hotararea e legalizata avand o stampila dreptunghiulara si semnatura grefierului. Nu are semnatura judecatorului si nici timbru
Daca e legalizata e ok si fara timbru sau semnatura judecatorului. Originalul hotararii de la dosar are toate semnaturile.
Multumesc pt raspuns !
Nu este necesar timbru judiciar, trebuie sa obtineti de la instanta o copie legalizata cu mentiunea "definitiva". Platiti o taxa judiciara de timbru de 5 lei ptr.fiecare exemplar copie.A se vedea art.9 din OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinþã civilã fãrã semnãtura judecãtorilor BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU Insistent rog colegii de pe forum sa-mi elucideze urmatoarele probleme: - o sentinta civila com unicata partilor nu trebuie sa fie semnata de judecatorii ... (vezi toată discuția)
Cum devine definitiva o hotarare? m_m m_m Buna ziua, Am castigat doua contestatii la executare silita, cu termen de 10 zile de apel de la comunicare. A trecut o luna de la comunicare, am sunat ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in registrul asocatiilor si fundatiilor Flori2014 Flori2014 Buna ziua, Am primit de la Judecatorie încheierea de sedinta pentru infiintarea asociatiei ( am observat ca nu este o sentinta ci o incheiere de sedinta ... (vezi toată discuția)