avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate locatarRomania

Activitate locatarRomania

Multumesc de raspuns.
Asa ca opinie personala, mi se pare putin miselesc cum e redactat contractul. Eu cand am incheiat acesta cu acea firma, nu au mentionat nimic despre posibilitatea de prelungire a termenului. Iar eu cand am citit nu am luat in seama din moment ce era mentionat "In cazul in care, desi informat despre cresterea pretului contractual..." fiindca mi-au raspuns ca pretul nu se va modifica.
Oare ce se poate face pentru a-i forta sa schimbe conditiile contractuale sa fie facute mai clare? Astfel ar fi mai ok pentru viitorii clienti.
Oare o plangere la protectia consumatorului ar putea avea efecte in aceasta directie?
Multumesc.
Buna ziua,
Am o intrebare legata de conditiile contractuale si mai specific daca in cadrul unui punct contractual sunt mai multe propozitii, atunci trebuie tratate impreuna sau pot fi interpretate si individual?
Ca si exemplu las aici un punct dintr-un contract:
"2.1 In cazul in care, desi informat despre cresterea pretului contractual conform lit. C pct. 3 si 4, Cumparatorul a decis mentinerea
Contractului, livrarea va avea loc, pe cat posibil, la termenul de livrare stabilit in Contract. Termenul de livrare poate fi insa
prelungit de catre Vânzător, fara a putea fi obligat la plata vreunor penalitati sau despagubiri, pentru situatiile prevazute mai
jos, cu 4 (patru) saptamani la autovehiculele de stoc si cu 8 (opt) saptamani la autovehiculele cu executie la comanda, dupa
cum a optat Cumpărătorul/Utilizatorul prin semnarea Formularului de comanda (Anexa 1 la Contract):
a) nelivrarea in termen a autovehiculelor de catre producator, din motive obiective, inclusiv, dar fara a se limita la, restrictii
tehnologice si/sau de fabricatie la introducerea in fabricatie a unui model nou sau la fabricatia unui model actual,
b) accidente pe timpul transportului; in cazul unei daune totale, autovehiculul va fi reprogramat in fabricatie,
c) blocarea transportului de catre autoritati,
d) modificarea intempestiva a unor dispozitii legale cu impact asupra derularii Contractului."

A doua propozitie ("Termenul de livrare poate fi modificat...") se refera doar in cazul descris la prima propozitie ("In cazul in care, desi informat...")? Adica termenul de livrare poate fi modificat doar in cazul in care are loc o crestere a pretului? Sau poate fi modificat si in orice alta situatie?

Multumesc!
Răspuns la discuția Unirea a doua apartamente
Buna ziua,
Nu stiu daca am inteles bine cand ati spus:
De regula astfel de modificari care sunt dorite initial de proprietar,la un momentdat cu ocazia eventualei instrainari obliga la readucerea la forma anterioara interventiei la constructie concomitent cu refacerea documentelor fiecarui apartament

Daca unesc 2 apartamente, am autorizatie de constructie si depun noile documente la OCPI, in caz ca ma hotarasc sa vand e nevoie sa refac cele 2 apartamente? Mi se pare ciudat din moment ce eu am facut modificarile acelea cu autorizatie de construcitie si am actualizat documentele.
Multumesc.

ynocentta a scris:

Atat tump cat se realizeaza proiect tehnic si se obtine acordul asociatiei de proprietari nu mai este necesar acordul individual al vecinilor care in majoritatea cazurilor nu sunt de specialitate tehnica in rezistenta constructiilor
Supa executarea modificarii,este necesar sa informati oficial aat ocpi cat si asociatia de proprietari-depunand documentele justificative
De regula astfel de modificari care sunt dorite initial de proprietar,la un momentdat cu ocazia eventualei instrainari obliga la readucerea la forma anterioara interventiei la constructie concomitent cu refacerea documentelor fiecarui apartament

Răspuns la discuția Unirea a doua apartamente
Buna ziua,
Nu stiu daca am inteles bine cand ati spus:

Daca unesc 2 apartamente, am autorizatie de constructie si depun noile documente la OCPI, in caz ca ma hotarasc sa vand apartamentul marit, nu voi avea? E nevoie sa refac cele 2 apartamente? Mi se pare ciudat din moment ce eu am facut modificarile acelea cu autorizatie de construcitie si am actualizat documentele.
Multumesc.
Am un on ONG pentru care au fost depuse mai multe formulare de 2% in 2020. Acei bani inca nu au intrat. Eu as vrea sa schimb contul curent bancar cu un cont la alta banca si pe cel curent sa il inchid. Ce ar trebui sa fac pentru a nu pierde acei 2% si sa fie virati in noul cont?
Multumesc anticipat.
Deci doar pentru acea perioada de 2 luni cat tatal e in CCC. Mie la primarie mi-au spus ca se pierde in totalitate.
Multumesc de raspuns.
Buna ziua,
In blocul in care locuiesc sunt 2 incaperi cu destinatie specificata de buncar. In cazul in care toti locatarii sunt de acord, se poate schimba destinatia acelui buncar in locuinta?
Multumesc,
Buna ziua,
Am o nelamurire cu privire la stimulentul de insertie si sper sa gasesc solutia aici. Eu am fost pana recent in concediu de crestere a copilului. M-am intors in activitate cu 60 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani de catre copil. Si stiam ca aceasta e conditia pentru a beneficia de stimulentul de insertie.
Totusi, sotul meu si-a suspendat contractul fiindca vrea sa intre el in concediu de crestere copil (despre care stiam ca are cel putin o luna dreptul) pentru ultimele 2 luni pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.
La primarie am vorbit cu o doamna si mi-a zis ca daca tatal sta ambele luni eu nu mai am dreptul la stimulent, Este adevarat? Credeam ca in lege e specificata doar conditia de reintoarcere cu 60 de zile inainte.
Ma puteti lamuri si pe mine?
Multumesc!
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Buna ziua!
As vrea sa va descriu o situatie si sa imi raspundeti in ce masura acest lucru este legal sau nu.
Exista un bloc cu 10 locatari proprietari si coproprietari in egala masura pe spatiile comune ale blocului (in principal curtea blocului.). In urma cu 10 ani a fost inregistrat la notar un act de intelegere, intre proprietarii de atunci (5 proprietari fiecare avand 2 apartamente), privind o impartire a spatiului comun cu scop de parcare. In acel document au specificat 10 locuri de parcare si au mentionat ca acestea sunt conforme cu schita atasata. Dar, nu exista nicio o schita atasata fiindca nu exista spatiu pentru 10 locuri de parcare.
Este legal acest document care face referire la anumite impartiri nejustificate prin niciun alt act /schema legal(a)?
In momentul de fata, doar unul din cei 5 vechi proprietari mai detin proprietate un apartament.
Mai este valabil acel document de intelegere intre vechii proprietari? Se aplica tuturor celor care au venit pe urma?
Multumesc!