Multumesc, dar Codul fiscal la norme metodologice specifica si anume:Art. 14, pct.2,
Daca o cladire se afla in proprietate comuna a doua sau mai multor persoane, la stabilirea impozitului se au in vedere urmatoarele: a) -cotele-parti sunt prezumate a fi egale, pana la proba contrara.Fiecare dintre coproprietari datoreaza un impozit egal rezultat in urma impartirii impozitului datorat pentru intreaga cladire. b)- in cazul in care cotele-parti din dreptul de proprietate asupra cladiri sunt determinate, fiecare coproprietar datoreaza impozitul corespunzator cotei-parti detinute. c)-in organizarea evidentei fiscale organul fiscal reflecta dreptul de proprietate in cote-parti pe baza actelor doveditoare(de exemplu, act de mostenire in urma succesiunii unui parinte).Ce sa inteleg din acest paragraf. Cu respect!
Buna ziua, Va rog sa-mi comunicati cum se va proceda la plata impozitului anual datorat catre primarie (cladire si teren extravilan), conform Codului fiscal, de catre fiecare mostenitor in cota parte mentionata in actul de mostenire.
Care este procedura de restituire a diferenței de impozit calculat greșit.Mentionz că în urma partajului succesoral, funcționarul public de la taxe și impozite a înregistrat eronat terenurile conform sentinței civile.
Va rog frumos, cine mă poate ajuta cu un model de actiune în instanta pentru ajutoare trecere în rezervă.Precizez că am trecut cu data de 1 iunie 2017. Adresa de e-mail este lateamarin@yahoo.com. Va
mulțumesc.