avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit diferentiat in urma succesiunii
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit diferentiat in urma succesiunii

Buna ziua, Va rog sa-mi comunicati cum se va proceda la plata impozitului anual datorat catre primarie (cladire si teren extravilan), conform Codului fiscal, de catre fiecare mostenitor in cota parte mentionata in actul de mostenire.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 11:38, 28 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa faceti si partajul dupa succesiune. Altfel platiti la comun impozitul la primarie pentru acea cladire si teren detinute la comun de mai multi mostenitori.
Multumesc, dar Codul fiscal la norme metodologice specifica si anume:Art. 14, pct.2,
Daca o cladire se afla in proprietate comuna a doua sau mai multor persoane, la stabilirea impozitului se au in vedere urmatoarele: a) -cotele-parti sunt prezumate a fi egale, pana la proba contrara.Fiecare dintre coproprietari datoreaza un impozit egal rezultat in urma impartirii impozitului datorat pentru intreaga cladire. b)- in cazul in care cotele-parti din dreptul de proprietate asupra cladiri sunt determinate, fiecare coproprietar datoreaza impozitul corespunzator cotei-parti detinute. c)-in organizarea evidentei fiscale organul fiscal reflecta dreptul de proprietate in cote-parti pe baza actelor doveditoare(de exemplu, act de mostenire in urma succesiunii unui parinte).Ce sa inteleg din acest paragraf. Cu respect!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiecare moștenitor va datora parte din impozitulul stabilit pe clădirea/terenul moștenit corespunzător cotei de deținere.
De exemplu:
impozitul pe clădire= 1000 lei
impozitul pe teren= 60 lei
cota dvs de deținere este de 2/3
Dvs veți datora impozit pe clădire : 1000* 2/3=667 lei si impozit pe teren : 60*2/3=40 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladire cu doi proprietari emilia_d emilia_d Buna ziua.Zilele acestea am primit acasa o instintare sa ma prezint la Serviciul finate privid situatia imobilului unde locuiesc.Imobilul este trecut pe actul ... (vezi toată discuția)
Impozit teren intravilan 2016 datorat de soti marius_C_B marius_C_B Buna ziua! Poate puteti lamuri cum se calculeaza si cum se stabileste datoria fiscala atunci cand un teren este detinut in coproprietate de soti (cote ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului pe casa - 2 proprietari mioara54 mioara54 Buna seara,va rog frumos sa-mi raspundeti la o intrebare:eu si sotul meu sintem propritarii a 50% dintr-un apartament(eu 25% si el 25% din apartament),respul ... (vezi toată discuția)