avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Activitate Munel

Activitate Munel

Da, aveti perfecta dreptate ! Mi-am vazut fiica de sarbatori, o saptamana ! Vreau sa obtin domiciliul fetei la mine !
Eu am deschis, in acest sens, o actiune pe cale de ordonanta presedintiala, care a avut primul termen pe 11 decembrie 2017.
La momentul instiintarii asupra citatiei, la data de 6 decembrie 2017, sotia nu mi-a mai permis sa imi vad fata. Am facut o intelegere avocatiala prin care eu sting conflictul cu sotia mea, intocmind un program de vizitare ( care nu prea imi convine) sub presiunea faptului ca daca nu accept acest program sotia nu imi permite sa imi mai vad fata pana la finalizarea divortului ( ceea ce poate insemna luni sau ani de zile).
Instanta va elibera o Hotarare de Expedient asupra programului convenit de parti, in data de 9 ianuarie 2018. Ce ma sfatuiti sa fac?
Sa renunt, in data de 9 ianuarie 2018, la intelegerea cu sotia mea si sa continui procesul pe cale de ordonanta ( cu riscul de a nu o mai vedea pe fiica mea pana se solutioneaza procesul) ? Sau sa accept varianta intelegerii de comun acord pt a-mi putea vedea fiica in continuare?
Din pacate, mai exista si posibilitatea ca, in acest proces in ordonanta presedentiala sa pierd, in prima instanta; urmeaza recurs si timpul trece !
Ce alta solutie legala mai am, va rog sa imi spuneti !
Am fost la Politie, dar nu au intervenit, argumentand ca este o speta civila. Ma gandeam sa sesizez DGASPC pentru rele tratamente aplicate minorului, dar si acestia se adreseaza tot instantei si nu cred ca intervin daca afla ca pe rol este un proces de divort.
Acest copil este foarte atasat de mine, eu l-am crescut timp de 7 ani, sotia l-a luat si a fugit de acasa cand eu eram plecat, pentru cateva zile, din localitate. Fata plange dupa mine, acolo unde locuieste mama o lasa cu parintii ei, care sunt agresivi si brutali cu minora. Parintii sotiei mele au avut in 7 ani de zile putine legaturi cu copilul, fata nu este atasata deloc de ei, fiindca practic nu ii cunoaste.
Sotia si parintii ei imi alieneaza parental sistematic copilul incercand sa il rupa de mine, fata dezvoltand un sindrom anxios, din cauza modului de comportament al acestora cu ea.
Ca tata, chiar sunt condamnat sa imi pierd copilul pt ca mama l-a luat, in lipsa mea, din casa ei parinteasca, unde a crescut si am educat-o exemplar?
Va ro, dati-mi o solutie pentru 9 ianuarie 2018 !
O avocata m-a sfatuit sa renunt la intelegerea scrisa cu sotia mea si sa iau copilul cum l-a luat sotia si sa nu il mai dau ! Dar, ne vom intalni la scoala cu fetita si sotia va face scandal !

Multumesc pentru raspuns !
Multumesc mult pentru raspunsuri !
Motivul real invocat, de altfel, de sotie in actiunea de divort este acela ca se simte intimidata de mine. Recunoaste ca nu am fost violent fizic, dar invoca violenta verbala, lucru neadevarat, intrucat, atunci cand ea dorea sa provoace discutii in contradictoriu eu ma retrageam, si acest lucru o deranja.
Mie nu imi plac disputele agresive si scandalurile, mai bine las de la mine.
In principiu, daca voi fi constrans de situatie, voi accepta divortul, dar imi fac probleme cu domiciliul fetitei, intrucat instantele romanesti sunt, inca, in mare masura, tributare conceptiilor invechite de incredintare a minorului, spre crestere si educare, catre mama.
Eu am crescut si am educat acest copil de la varsta de 3 luni si pana la 7 ani.
Sotia mea venea tarziu acasa si avea un comportament violent cu fata, abuzand-o verbal si fizic, lucru care, de multe ori crea dispute si intre noi, parintii, eu nefiind de acord cu acest mod autoritar extrem de educatie folosit de sotia mea.
Copila este foarte atasata de mine si parintii mei . Noi am creat un mediu securizant, plin de afectiune, alocand timp in proportie de 85% din durata cronologica a unei zile pentru crestere si educare minorei.
Probabil ca instanta va incuviinta autoritate parinteasca comuna, dar va stabili domiciliul la mama, iar mie un program de vizitare de 2 week-end-uri lunar, in conditiile in care eu am fost cel care a crescut-o 7 ani, iar mama ei a luat-o abuziv de langa mine.
Iar legea da dreptate mamelor, se pare !

Ce ma sfatuiti sa fac, ca sa induplec instanta sa imi acorde macar domiciliul copilului in sistem californian: alternativ cate o saptamana la fiecare parinte, mai ales ca locuintele actuale, a mea si a sotiei sunt foarte apropiate.

Va multumesc pentru raspuns !
Buna ziua,
Sotia mea a parasit, in lipsa mea, domiciliul conjugal, in luna august 2017., luand, fara consimtamantul meu fetita noastra minora, in varsta de 7 ani. La sfarsitul lunii septembrie 2017 a intentat, fara stiinta mea, actiune de divort
Din luna august si pana in noiembrie 2017, am incercat sa negociez cu sotia mea, pe cale amiabila, conditiile unei impacari, dar, fara succes !
In luna noiembrie 2017, am introdus, pe cale de ordonanta presedintiala o actiune in justitie pentru a stabili domiciliul fetitei la mine. In decembrie 2017, la prima infatisare am renuntat la actiune in favoarea unei intelegeri, de comun acord, asupra programului de vizitare a copilului, instanta urmand a se pronunta, printr-o Hotarare de Expedient asupra acestei intelegeri.
In continuare, sotia mea nu vrea sa renunte la cererea de divort pe care a intentat-o.
Eu, sotul, nu sunt de acord cu divortul pentru ca nu sunt motive serioase pentru aceasta, din punctul meu de vedere !

Intrebarea mea este: pot formuila o Cerere Reconventionala prin care sa solicit urmatoarele capete de cerere:
-respingerea actiunii de divort solicitate de sotia mea, din pricina motivelor neintemeiate;
-stabilirea domiciliului minorei in casa natala, la domiciliul meu
-obligarea sotiei la cheltuieli de intretinere a copilului in natura.

Va multumesc pentru raspuns !
Am incheiat un contract prestari servicii cu un detectiv particular autorizat de Politia Romana ! La finalul investigatiilor, acesta mi-a inmanat rezultatul cercetarilor concluzionat intr-un Raport oficial semnat si parafat de catre acesta.
Am incheiat un contract prestari servicii cu un detectiv particular autorizat de Politia Romana ! La finalul investigatiilor, acesta mi-a inmanat rezultatul cercetarilor concluzionat intr-un Raport oficial semnat si parafat de catre acesta.
Sunt, in mod legal, in posesia unor filmari , inregistrari si a unui raport al unui detectiv particular autorizat despre o persoana care, in opinia mea, a comis o infractiune. Drept care am solicitat efectuarea legala, de catre institutiile statului, a cercetarilor ce se impun, in vederea stabilirii adevarului.
Intrebarea mea este: Pana la definitivarea cercetarilor ( care pot dura ani de zile), pot da acum publicitatii catre mass media probele incriminatoare? Am auzit, din surse, ca odata date publicitatii probele isi pierd valabilitatea la Parchet si in instantele de judecata? Este adevarat acest lucru?
Ce risca un functionar public, inspector scolar, care este dovedit ca efectueaza meditatii platite de elevii lui si pentru care acesta nu plateste impozite legale statului, el nefiind autorizat?
De altfel, acesta fiind inspector scolar, deci functionar public nici nu are dreptul sa se autorizeze, intrucat functionarii publici nu au voie sa detina entitati economice pentru profit !