Ar trebui sa recititi primul meu mesaj care se refera la modul legal prin care ati intrat sau sunteti in posesia unor astfel de filmari/inregistrari. Eu nu am intrebat despre raport sau despre altceva scris. Nu-i asa?
Nu ma voi apuca sa despic firul in patru asupra legalitatii inregistrarilor facute de catre detectiv, insa daca dvs spuneti ca sunteti in posesia lor inseamna ca asa este, detectivul a inregistrat si apoi v-a pus la dispozitie, alaturi de raport, si inregistrarile. Nu comentez prea mult, insa ar trebui sa stiti ca supravegherea video, audio sau prin fotografiere, inseamna din punct de vedere procedural penal supraveghere tehnica, iar aceasta supraveghere se dispune prin mandat, in conditii stricte, de regula de catre un judecator (si in anumite situatii de catre un procuror). Bun dar sa ignoram aspectul si sa trecem mai departe.
La acest moment daca dvs dati publicitatii asa zisele probe incriminatoare (stabilite de dvs ca fiind incriminatoare) atunci va expuneti fie la savarsirea unei infractiuni din sfera atingerii vietii private, fie in cel mai bun caz intrati in sfera incalcarii vietii private si a demnitatii persoanei umane din codul civil si deci sunteti pasibil sa suportati niste eventuale daune morale.
Asa, strict legal, daca chestiunea este de competenta organelor judiciare atunci acestea trebuie sa faca cercetarile, iar daca exista un raport juridic intre dvs si persoana supravegheata, dupa caz, putei sa uzati de probele respective in cadrul legal (instanta civila, penala, ancheta penala, etc).
Daca sunteti un ziarist care devoaleaza publicului anumite aspecte care afecteaza viata societatii sau a unei colectivitati, atunci este o alta discutie, insa si asa trebuie distins despre ce anume fapte si probe este vorba (adica exista restrictii chiar si pentru ziaristi).