avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Regimul probelor video si audio in instanta si la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Regimul probelor video si audio in instanta si la Parchet ! Pot fi date probele publicitatii?

Sunt, in mod legal, in posesia unor filmari , inregistrari si a unui raport al unui detectiv particular autorizat despre o persoana care, in opinia mea, a comis o infractiune. Drept care am solicitat efectuarea legala, de catre institutiile statului, a cercetarilor ce se impun, in vederea stabilirii adevarului.
Intrebarea mea este: Pana la definitivarea cercetarilor ( care pot dura ani de zile), pot da acum publicitatii catre mass media probele incriminatoare? Am auzit, din surse, ca odata date publicitatii probele isi pierd valabilitatea la Parchet si in instantele de judecata? Este adevarat acest lucru?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:14, 24 Noiembrie 2017
Care este modul legal prin care ati intrat sau sunteti in posesia unor astfel de filmari/inregistrari?
Am incheiat un contract prestari servicii cu un detectiv particular autorizat de Politia Romana ! La finalul investigatiilor, acesta mi-a inmanat rezultatul cercetarilor concluzionat intr-un Raport oficial semnat si parafat de catre acesta.
Am incheiat un contract prestari servicii cu un detectiv particular autorizat de Politia Romana ! La finalul investigatiilor, acesta mi-a inmanat rezultatul cercetarilor concluzionat intr-un Raport oficial semnat si parafat de catre acesta.
Ar trebui sa recititi primul meu mesaj care se refera la modul legal prin care ati intrat sau sunteti in posesia unor astfel de filmari/inregistrari. Eu nu am intrebat despre raport sau despre altceva scris. Nu-i asa?
Nu ma voi apuca sa despic firul in patru asupra legalitatii inregistrarilor facute de catre detectiv, insa daca dvs spuneti ca sunteti in posesia lor inseamna ca asa este, detectivul a inregistrat si apoi v-a pus la dispozitie, alaturi de raport, si inregistrarile. Nu comentez prea mult, insa ar trebui sa stiti ca supravegherea video, audio sau prin fotografiere, inseamna din punct de vedere procedural penal supraveghere tehnica, iar aceasta supraveghere se dispune prin mandat, in conditii stricte, de regula de catre un judecator (si in anumite situatii de catre un procuror). Bun dar sa ignoram aspectul si sa trecem mai departe.
La acest moment daca dvs dati publicitatii asa zisele probe incriminatoare (stabilite de dvs ca fiind incriminatoare) atunci va expuneti fie la savarsirea unei infractiuni din sfera atingerii vietii private, fie in cel mai bun caz intrati in sfera incalcarii vietii private si a demnitatii persoanei umane din codul civil si deci sunteti pasibil sa suportati niste eventuale daune morale.
Asa, strict legal, daca chestiunea este de competenta organelor judiciare atunci acestea trebuie sa faca cercetarile, iar daca exista un raport juridic intre dvs si persoana supravegheata, dupa caz, putei sa uzati de probele respective in cadrul legal (instanta civila, penala, ancheta penala, etc).
Daca sunteti un ziarist care devoaleaza publicului anumite aspecte care afecteaza viata societatii sau a unei colectivitati, atunci este o alta discutie, insa si asa trebuie distins despre ce anume fapte si probe este vorba (adica exista restrictii chiar si pentru ziaristi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum acționez dacă vreau să dau în judecată un detectiv care m-a urmărit și a lăsat filmările să circule public? Bella1234 Bella1234 Cum actionez daca vreau sa dau in judecata un detectiv care m a urmarit si a lasat filmarile sa circule public?din cate stiu am acest drept,din moment ce nu s ... (vezi toată discuția)
Angajator redu redu 1.este legal, norrmal , moral nu este ca un angajator sa ceara feedback de la fostii angajatori ai unui candidat la un post in firma lui fara acordul verbal al ... (vezi toată discuția)
Jurnalist independent camy25 camy25 Ca sa pot avea acces la anumite informatii de interes public, trebuie sa fiu angajata la vreun trust? Adica, nu cred ca pot intra intr-o cladire si sa ii ... (vezi toată discuția)