Ca sa pot avea acces la anumite informatii de interes public, trebuie sa fiu angajata la vreun trust? Adica, nu cred ca pot intra intr-o cladire si sa ii intreb despre istoria cladirii, istoria institutiei sau politica lor, fara sa am un ecuson.
Daca raspunsul e da, cum pot deveni jurnalist independent si cum imi pot procura o legitimatie?
Mentionez ca am terminat Facultatea de Jurnalism in 2009 si detin un blog de stiri.
Legea nr.329/2003 prevede:
Art. 11. - (1) In exercitarea profesiei detectivul particular are dreptul sa efectueze investigatii in legatura cu persoanele, bunurile, faptele, datele si imprejurarile care fac obiectul acestei activitati, cu respectarea stricta a drepturilor si libertatilor cetatenilor, precum si a dispozitiilor legale.
(2) In efectuarea investigatiei detectivul particular poate solicita persoanelor fizice sau autoritatilor publice informatii care, potrivit legii, nu sunt clasificate si nu aduc atingere dreptului la viata intima, familiala si privata ori altor drepturi si libertati fundamentale ale persoanei vizate.
Angajator
redu
1.este legal, norrmal , moral nu este ca un angajator sa ceara feedback de la fostii angajatori ai unui candidat la un post in firma lui fara acordul verbal al ... (vezi toată discuția)