Buna ziua!
Exista posibilitatea in Romania de a intocmi la notar o declaratie prin care o persoana se angajeaza fata de alta sa nu o insulte, jigneasca, etc. sub sanctiunea platii unei sume de bani de catre aceasta?
Ce actiune ar putea introduce victima in Instanta? Pote cere daune morale?
Multumesc!
Pentru toti ceilalti interesati de subiect o sa las articolul din Directiva 96/71 CE privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii:
- art. 3 alin. (2) În cazul lucrărilor de montaj inițial și/sau de primă instalare a unui bun, care fac parte integrantă dintr-un contract de furnizare de bunuri, indispensabile pentru punerea în funcțiune a bunului furnizat și executate de lucrători calificați și/sau specializați ai întreprinderii furnizoare, primul paragraf al alineatului (1) literele (b) și (c) nu se aplică dacă perioada detașării nu depășește opt zile."
Multumesc! Mi s-a parut ca in lege formularea este prea generala. Am gasit la un moment dat o informatie conform careia lucratorii care sunt detasati pentru o perioada mai mica de 8 zile nu mai au nevoie de acest formular. Credeti ca exista posibilitatea aceasta?
In cazul in care un agajat urmeaza sa fie detasat intr-un stat membru pentru o perioada de doar 1 saptamana, mai este necesar formularul A1?
Multumesc!
Buna ziua! Ati obtinut pana acum un Titlu Executoriu European? Care este procedura? Exista o cerere tip sau o pot formula eu? Ce taxe trebuie platite?
Multumesc
Buna ziua! Daca doi soti care au impreuna un imobil divorteaza in Germania la notar si in acel acord sotia renunta la dreptul sau de proprietate a imobilului din Romania, cu acel act isi poate inscrie sotul dreptul de proprietate in Cartea Funciara?
Multumesc!