avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate HABINA EVA MARIA

Activitate HABINA EVA MARIA

MULTUMESC !
Buna ziua, conform Codului civil exista posibiliatea de a avea doua sau mai multe accese intr-o proprietate privata ( casa familiara ) ?? . Daca nu, rog mentionarea actului care reglementeaza acesta posibilitate.
Răspuns la discuția Dubla cetatenie romana-germana
MULTUMESC PENTRU RASPUNS .
O persona cu dubla cetatenie (romana/germana) poate avea pasaport eliberat de ambele tari ?
Daca nu, DE CE ??
Multumesc raspunsul !
Buna ziua, vreau sa stiu daca este necesara aprobarea/avizul (poate prin declaratie notariala), a vecinilor la o constructie noua, casa familiala ?
La ce distanta de vecinatate se poate amplasa o cladire- locuinta, tinand cont de toate modificarile Legii 50/1991 si a Normelor de aplicare?
Buna ziua, In data de 19 octombrie 2021, Curtea Constitutionala, in cadrul controlului legilor posterior promulgarii, cu unanimitate de voturi, a decis admiterea exceptiei de neconstitutionalitate si a constatat ca sintagma " inscrierea initiala" la pensie din cuprinsul art. 170 alin.(3) din Legea nr.263/2010 este constitutionala cu privire la indicele de corectie, indice ce se aplica si celor care sau pensionat pentru limita de varsta stabilite dupa 01 .01.2011 si care au fost transformate din pensii anticipate partiale stabilite anterior acestei date, publicand Decizia 670 in Monitorul Oficial, ParteaI, nr. 1157/06.12.2021. Casa Judeteana de Pensii nu aplica cele de mai sus, raspunzand " va facem cunoscut ca acasta ramane in atentia nostra si in masura in care va putea fi solutionata favorabil se va emite o decizie sub acest aspect". Intrebarea este, cui trebuie sa ma adresez pentru aplicarea deciziei Curtii Constitutionale care, consider ca are putere juridica din moment ce a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei.. .