Buna ziua,
Drumul judetean la care am acces prin contract a fost "modernizat", in sensul in care peste asfaltul existent s-a mai turnat alt strat. In acest fel , calea de accelerare si decelerare pe care am construit-o cu autorizatie acum 12 ani si pe care platesc trimestrial tarif de utilizare a ajuns cu cca 12 cm mai jos decat drumul. Mentionez ca prin proiectul pentru autorizatie mi s-a stabilit o cota de inaltare pe care am respectat-o . In afara de faptul ca nu am fost instiintati ca urmeaza sa se efectueze lucrari de modernizare si timp de trei zile cat a durat asfaltarea, accesul in service-ul auto a fost restrictionat, aducandu-mi prejudicii materiale ,acum 2 zile am primit notificare ca in termen de 10 zile de la primire sa amenajez accesul la cota actuala a drumului, fiind pasibila de amenda intre 2000 si 6000 lei.
- termenul de 10 zile mi se pare nerealist
- avand in vedere ca la autorizare mi s-au cerut o gramada de documente, proiecte, etc, pot sa vin acum doar cu piatra, sau asfalt sau...ceva, fara autorizatie?
- nu mi se specifica cota
- partea mea din acces o reprezinta doar 3.5 m din cei 7 m latime, pe lungimea portii societatii. Cine se ocupa de ceilalti 3.5 m?
- unde gasesc referinte clare despre ce anume inseamna "repararea , intretinerea si exploatarea cailor de acces" cf.art.52 al.2.
Multumesc anticipat pentru orice parere si sfat in legatura cu aceasta problema.
Rog admin-ul sa redirectioneze intrebarea pe categoria corecta, in cazul in care nu am ales eu bine.
Completul de judecata a dat urmatoarea incheiere :
Încheiere Constata admisibilitatea exceptiei de neconstitutionalitate a art.30 alin 1, 2, 3 din legea nr.263/2010 şi a legii nr.325/2015 art.II. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate invocată de pârâtă. Încheierea de sesizare va fi comunicată Curţii Constituţionale în conformitate cu dispoziţiile art.29 alin 4 din legea nr.47/1992 rep.
Ce inseamna si ce consecinte apar? In cazul declararii ca neconstitutionale , se aplica retroactiv? Poate influenta dosarul aflat pe rol?
Multumesc anticipat si scuze daca nu am postat pe forumul corect.
Buna ziua,
Ultimele noutati in speta de mai sus: service-ul a trimis devizul final in valoare de 33.000 lei . Dupa vreo 2 saptamani inspectorul a cerut sa se refaca devizul in acel program autorizat cerut de catre societatile de asigurare. Valoarea s-a majorat la 44.000 lei(e vb de valori fara TVA).Ieri inspectorul de asigurari a trimis email catre service sa faca factura de reparatii doar pe 22.000 lei(echivalentul a 5.000 euro), fara sa trimita oficial devizul modificat sau modul de calcul al sumei acceptate. Am trimis email inspectorului ca doresc sa stiu modul de calcul si limitele luate in considerare pentru acest deviz . Mai astept cateva zile sa primesc raspuns, dupa aceea voi depune sesizari la organele competente(voi retrimite corespondenta de pe email catre BAAR si catre CASF), apoi voi actiona in judecata societatea de asigurare , pe inspector cat si persoana care a produs accidentul. Asa cum am spus, masina mea este de fabricatie japoneza , din 2005, dar are doar 130.000 km la bord .
Multumesc pentru raspuns . M-a instiintat inspectorul de dauna ca au primit raspuns si ca RCA din Bulgaria este valabil, a ramas sa primeasca devizul final de la service-ul auto . Probabil ca atunci voi vedea ce si cat imi deconteaza . Stiu ca societatea de asigurari respectiva este rau platnica....
Buna seara,
Am nevoie de un sfat: in decembrie 2014 am fost implicata intr-un accident auto , soferita celuilalt autoturism nu mi-a acordat prioritate . Polita RCA era emisa in Bulgaria,am verificat-o online, era valabila, dar societatea de asigurari din tara sustine ca inca nu a primit raspuns oficial si ca nu poate sa-mi dea nota de constatare a pagubelor. Intre timp am solicitat serviciile unui service auto ,s-au apucat sa o desfaca, au chemat inspectorul de fiecare data la constatare si i-am autorizat sa comande piesele si sa repare masina. Devizul intocmit in programul special , conform cerintelor tuturor societatilor de asigurari depaseste 6.500 euro. Conform nu stiu caror standarde , asigurarile au spus ca nu-mi deconteaza oricum mai mult de 5.000 euro, ca masina mea japoneza are 9 ani, desi am doar 130.000 km la bord . Intrebarea mea este daca pot sa-mi recuperez diferenta de la soferul care a provocat accidentul si ce sanse am sa castig in instanta , daca nu ma inteleg pe cale amiabila.
Multumesc anticipat
Buna ziua ,
Am o speta mai deosebita.S-a achizitionat un utilaj in val.de 35.000 euro cu contract de chirie pe 5 ani,cu posibilitatea de a renunta sau de a achizitiona utilajul la sfarsitul contrctului la valoarea ultimei rate .S-a achitat un avans de 10.000 euro, restul a ramas de achitat in rate lunare. Deoarece avansul a fost inregistrat in contul 409 , restul de plati a fost inregistrat in acelasi cont. Daca fac acum reglarile din contul 409 in 612 pot sa le inregistrez in 1174 ?
Multumesc anticipat
Multumesc pentru raspunsuri. Societatea nu a avut deloc activitate , nu are nici un fel de datorii, am verificat la ONRC , e in acelasi stadiu de dizolvare .
Buna ziua,
Am o societate fara activitate din 2006 , preluata in 2008 .Din acte am vazut ca nu se depusese declaratia fara activitate la 31.12.2006 . Am depus-o ulterior, cu amenda, bineinteles ,la administratia financiara. In 2009 administratorul a vrut sa suspende activitatea, dar societatea fusese deja dizolvata de ONRC pentru nedepunere bilant la 31.12.2006 . Pana atunci depusesem toate declaratiile, dar administratorul a hotarat sa lase societatea asa,dizolvata,fara sa mai faca alte demersuri .Am tot primit notificari de la administratia financiara pentru nedepunere declaratii , dar nu le-a mai dat atentie.Ce implicatii fiscale poate avea nedepunerea lor, avand in vedere ca societatea figureaza in continuare ca fiind dizolvata ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Buna seara,
O societate care are ca activitate ,printre altele si comert cu amanuntul al pieselor auto ,in magazin specializat, doreste sa treaca aceasta activitate catre alta societate. Prima societate are 100% din partile sociale ale celei de-a doua societati. Practic cea de-a doua societate va prelua stocul de piese la pretul de vanzare , deoarece magazinul este luat in contract de inchiriere. Cum se poate face acest transfer fara a se factura cu TVA , pentru ca daca o societate are de rambursat tva la cumparare (si il va recupera in ....luni....), cealalta tb sa plateasca tva in max 25 zile . M-am gandit la consignatie, facturand din prima societate pe masura ce vinde cea de-a doua....M-am gandit la transferul afacerii , dar nu e o situatie asa de complicata ca sa necesite experti si celelalte ....
Multumesc anticipat pentru ajutor