avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cheltuieli cu chirii neinregistrate in anii precedenti
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cheltuieli cu chirii neinregistrate in anii precedenti

Buna ziua ,
Am o speta mai deosebita.S-a achizitionat un utilaj in val.de 35.000 euro cu contract de chirie pe 5 ani,cu posibilitatea de a renunta sau de a achizitiona utilajul la sfarsitul contrctului la valoarea ultimei rate .S-a achitat un avans de 10.000 euro, restul a ramas de achitat in rate lunare. Deoarece avansul a fost inregistrat in contul 409 , restul de plati a fost inregistrat in acelasi cont. Daca fac acum reglarile din contul 409 in 612 pot sa le inregistrez in 1174 ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: negrea camelia , utilizator 08:48, 6 Iunie 2013
Buna ziua,

In opinia mea, veti inregistra cheltuielile respective prin contul 1174, cu recalcularea impozitului pe profit aferent perioadelor la care se refera si cu rectificarea declaratiilor 101 aferente anilor afectati.

Numai bine
Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit pe profit rusflorentina2007 rusflorentina2007 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in ianuarie 2013 a fost inregistrata o factura de chirie aferenta anului 2012 (4111=1174+tva) .Trebuie ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile aferente altui exercitiu mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Va rog: daca in 2012 am achizitionat 3 obiecte de inventar, le-am inregistrat dar am uitat sa fac si inregistrarea contabila pentru darea lor in ... (vezi toată discuția)
Conturile 117 si 471 Enea Petra Enea Petra In anul 2008, s-a inregistrat in contul 471 o suma X, dar se regaseste si in prezent in balanta, contul 471 nefiind inchis. Se poate inregistra in anul 2012, ... (vezi toată discuția)