avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inregistrari contabile aferente altui exercitiu
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inregistrari contabile aferente altui exercitiu

Buna ziua.
Va rog: daca in 2012 am achizitionat 3 obiecte de inventar, le-am inregistrat dar am uitat sa fac si inregistrarea contabila pentru darea lor in consum (603=303), ce pot face in acest an?
Pot sa fac aceasta inregistrare in acest an? Daca da, ce inregistrari trebuie sa fac?

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:28, 22 Decembrie 2013
Corectarea erorilor contabile se face la data constatarii lor cu ajutorul contului 1174 - Rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile. 1174 = 303
In notele explicative aferente situatiei financiare anuale aferente se vor prezenta si informatii cu privire la erorile contabile constatate, corectate pe seama rezultatului reportat.
Daca cumva sunteti platitor de impozit pe profit trebuie sa depuneti rectificativa la declaratia 101 pentru anul in care ati uitat sa inregistrati acea cheltuiala.
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuiala cu impozit gresita in bilant invatacel invatacel Buna ziua, am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. in bilantul de la decembrie 2010 a fost trecuta gresit o cheltuiala cu impozitul (suma 4000 lei ... (vezi toată discuția)
Eroare contabila- omitere factura anul precedent vioop vioop Am o factura de mobilier cu data de 30 noiembrie 2011 care nu a fost inregistrata. Am constatat omiterea ei in luna ianuarie. Cum o inregistrez avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Amortizare neinregistrata la timp cornel2012 cornel2012 Am 3 situatii ce privesc amortizarea si 1 situatie ce priveste obiecte de inventar: 1) In anul 2002 am cumparat mobila in valoare de 7044 ron. S-a calculat ... (vezi toată discuția)