avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Activitate Ariela85

Activitate Ariela85

Buna ziua,
Schimbul de lucru care incepe la ora 21.00 si se termina la ora 06.00 se numeste obligatoriu schimbul 3? Mentionez ca in fabrica se munceste in 2 schimburi - schimbul 1 de la 06.00 la 15.00 si schimbul 2 de la 21.00 la 06. Intre orele 15.00 si 21.00 fabrica fiind inchisa. Cineva sustine ca trebuie sa scriem in contract ca angajatii lucreaza schimbul 1 si schimbul 3. Nu scrie nicaieri in legislatie ca schimbul 3 este obligatoriu noaptea...
Cum este corect?
Multumesc!
Buna ziua, un angajat, cetatean turc si-a rupt piciorul luna trecuta in Turcia. A fost operat si spitalizat acolo. De la clinica respectiva i s-a eliberat o adeverinta in care se specifica diagnosticul si recomandare de repaus 90 de zile. Va rog sa imi spuneti cum procedez cu inregistrarea medicalului si daca exista posibilitatea ca angajatul sa isi recupereze cheltuielile de spitalizare. Multumesc!
Va rog, ajutati-ma cu un raspuns. Nu stiu cum sa procedez..
Buna ziua, luna trecuta am radiat mai multe contracte individuale de munca din REVISAL, deoarece angajatii nu s-au prezentat la serviciu. Am trimis fisierul la ITM, in raportul de preluari acei angajati imi apar inactivi. Problema este ca unul dintre acesti angajati a venit astazi la mine cu un extras de la AJOFM in care apare ca este activ, angajat la firma noastra.
P.S Angajatii nu au lucrat nici macar o zi la societatea noastra.
Care ar putea fi cauza, si unde ar trebui sa ma adresez?
Multumesc!