avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate elmina

Activitate elmina

Răspuns la discuția pensie alimentara actualizare
Nu am stabilit un onorariu si nu am semnat un contract acest avocat fiind un vechi amic de familie, mi- spus ca despre onorariu" ne vom intelege" si ca sumele specificate si cerute de dansul reprezinta taxa minima pentru deschiderea procesului de actualizare a pensiei alimentare si respectiv,cum am spus, taxa de timbru judiciar...cred ca ma minte cu nerusinare..va multumesc pt raspuns

Dapix a scris:

Dacă cereți actualizarea prin Instanța de judecată, taxa de timbru este 20 de lei.

Buna seara! Pt situatia de mai sus in legatura cu care am pus intrebarea am introdus actiunea in instanta prin intermediul unui avocat care mi -a cerut 700 ron pentru a achita taxa de timbru judiciar ( actiune pt marirea -actualizarea pensiei alimentare), iar ulterior a ma cerut 885 ron pt a achita suplimentar la taxa de timbru judiciar justificand ca ar obtine o suma mai mare...mentionez ca fostul sot are un venit lunar de aprox 1100 ron. Sunt justificate sumele pe care mi le cere dl avocat. In plus, specific ca nu am semnat un contract de asistenta juridica cu dansul, ci numai de reprezentare... Multumesc mult
multumesc frumos
Buna ziua! imi puteti spune ce taxa de timbru judiciar trebuie sa platesc pentru a deschide o actiune pentru actualizarea ( marirea pensiei alimentare)? mentionez ca am o decizie privind pensia alim ddde aprox 18 ani. Multumesc
Pentru situatia in care sotul meu a semnat un contract de asistenta juridica cu un avocat, dar nu a primit copia dupa acest contract ( aceasta ramanand la avocat impreuna cu originalul si chitantele), - stiu, o mare greseala - ce posibilitati are de a obtine copia dupa contract in conditiile in care dl av. refuza sa le inmaneze si deasemenea pretinde o suma suplimentara pe care nu a stabilit-o de la inceput si nici nu a fost inscrisa pe contractul semnat de sot. Cu alte cuvinte , poate face rost de contract altfel decat de la dl. avocat? Exista o arhiva ?
Multumesc pentru raspuns!
Dar pentru situatia in care sotul meu a semnat un contract de asistenta juridica cu un avocat, dar nu a primit copia dupa acest contract ( aceasta ramanand la avocat impreuna cu originalul si chitantele), - stiu, o mare greseala - ce posibilitati are de a obtine copia dupa contract ( in conditiile in care dl av. refuza sa le inmaneze si deasemenea pretinde o suma suplimentara pe care nu am stabilit-o de la inceput si nici nu a fost inscrisa pe contractul semnat de sot. Cu alte cuvinte , poate face rost de contract altfel decat de la dl. avocat?
Buna ziua! Va rog, imi puteti spune daca sms-urile si inregistrarile propriilor convorbiri telefonice sunt luate in considerare (admise ca probe in procesul civil sau penal sau in contestarea unei executari silite? Muntumesc