avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara actualizare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara actualizare

Buna ziua! imi puteti spune ce taxa de timbru judiciar trebuie sa platesc pentru a deschide o actiune pentru actualizarea ( marirea pensiei alimentare)? mentionez ca am o decizie privind pensia alim ddde aprox 18 ani. Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: elmina , utilizator 12:55, 11 Martie 2018
Nici o taxa.Cereti actualizarea pensiei de intretinere in functie de actualele venituri ale tatalui.
multumesc frumos
Dacă cereți actualizarea prin Instanța de judecată, taxa de timbru este 20 de lei.

Dapix a scris:

Dacă cereți actualizarea prin Instanța de judecată, taxa de timbru este 20 de lei.

Buna seara! Pt situatia de mai sus in legatura cu care am pus intrebarea am introdus actiunea in instanta prin intermediul unui avocat care mi -a cerut 700 ron pentru a achita taxa de timbru judiciar ( actiune pt marirea -actualizarea pensiei alimentare), iar ulterior a ma cerut 885 ron pt a achita suplimentar la taxa de timbru judiciar justificand ca ar obtine o suma mai mare...mentionez ca fostul sot are un venit lunar de aprox 1100 ron. Sunt justificate sumele pe care mi le cere dl avocat. In plus, specific ca nu am semnat un contract de asistenta juridica cu dansul, ci numai de reprezentare... Multumesc mult
Intrebati-l exact ce reprezinta sumele. Probabil onoariu, dar ar trebui sa aveti contract in care sa fie specificat acest onorariu si sa va dea chitanta ca sa o puneti la dosar, sa cereti si cheltuieli de judecata.
Banuiesc ca v-ati inteles la un onoraraiu ca doar nu munceste gratis, dar nici sa va minta ca reprezinta taxe.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Proces incredintare minor ingerasu_nimanui ingerasu_nimanui buna ziua....as vrea sa va intreb cam la cat se ridica costul unu proces de incredintare minor si stabilirea pensiei alimentare...va multumesc (vezi toată discuția)
Partaj cristioanabac12 cristioanabac12 cat costa deschiderea unui proces de partaj? (vezi toată discuția)
Taxa pt evacuare tolerat mona.iv mona.iv Buna ziua ! Intrebarea mea este urmatoarea : in cazul unei actiuni de evacuare a fostului sot , tolerat in ap. propr. mea personala , ce cheltuieli de ... (vezi toată discuția)