avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1660 soluții astăzi
Forum Activitate CipZec

Activitate CipZec

Nu este voie sa toaletezi singur, mai ales un nuc, protejat de lege. Si nici nu vine nimeni, sunt x solicitari facute. Dar nu era discutia de ceea ce exista din trecut, eu m am referit la salcamul nou plantat si ceea ce va genera.
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu o informatie. Stau la parter intr-un bloc de locuinte, iar zilele trecute vecinul de la etajul 1 a plantat un salcam in gradina pe motiv ca el vrea umbra in toata casa. Mentionez ca in gradina avem deja un nuc si alti copaci pe langa si fac umbra in toata casa, doar dormitorul era singura camera in care mai vedeam lumina naturala, soarele, uneori, cam o ora pe zi, in functie de soare, era un spatiu mic intre copaci. In casa este ca o pestera, le langa intuneric, este si frig, fiind parter si deprimant fiind mereu intuneric. Baietelului ii place lumina naturala si, cand stam in casa, prefera doar camera luminata. Acum nici dormitorul nu va mai avea lumina naturala si intrebarea mea ar fi ce e de facut? Cu vecinul am discutat, nu ne-am inteles, si-a plantat salcamul fara sa discute cu cineva, nici cu administratora. Momentan e mic, 1m, il pot scoate si sa il plantez in alta parte, dar a amenintat cu judecata daca fac asta. Va rog orice parere care sa ajute e binevenita.
Multumesc
Răspuns la discuția Desfiintare bara batut covoarele
Este un subiect foarte vechi, dar sunt curios daca s-a rezolvat in vreun fel.
O problema asemanatoare este si in spatele blocului meu, unii oameni revin la metodele comuniste si din ce in ce mai des se iese la batut covoare.
Bara este situata intr-o parcare, exact intre 2 locuri de parcare (un loc pe verticala si unul pe orizontala, formand un T)
Pe langa inconvenintele de praf, murdarie, precizate mai sus, am gasit masina zgariata de la copiii care "se dau pe bara", ajutandu-se de bara masinii.
Interesant este faptul ca exact la jumatate de metru de bara, in continuarea ei, s-a montat acel indicator albastru pe care scrie "parcare de resedinta (x locuri)". Ceea ce ma face sa cred ca primaria nu considera nicio problema legata de existenta barei de covoare.
@trandafir2, avand in vedere si bataile/tipetele suportate pana sa se desparta parintii si avand in vedere ca acest copil intelege foarte bine, pentru ca de fiecare data se potoleste cand i se spune, sustin ca este vorba de nesimtire din partea parintelui, care sta si fumeaza pe balcon sau se uita la tv toata ziua. Nu munceste (doar avem ajutor social) in loc sa se ocupe de copil, sa comunice cu el, sa il dea la un sport, sa mearga in parc, pentru a-si consuma energia, nu sa il tina in casa si sa il lase sa alerge fara sa se gandeasca la vecini.
Eu nu am o problema cu copilul, faptele lui se datoreaza educatiei precare. Dar consider normal ca astfel de parinti sa fie sanctionati, poate doar asa pot fi si ei la randul lor educati.
La izolatie m-am gandit, am chemat un specialist, ar fi destul de complicat datorita usilor, raduce din camera, cost destul de mare si mi-a spus ca nu ar reduce foarte mult zgomotul, avand in vedere cum duduie.
Politia ar trebui sa fie prima care sa ia masuri in astfel de situatii. Nu cunosc ce spune legea in situatia asta..
M-am gandit sa ma mut, dar nu consider o solutie sa te muti dintr-un apartament datorita unor astfel de nesimtiti. Poate fi altcineva in situatia mea si nu rezolv nimic...
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o solutie juridica/legala pentru a reduce zgomotele insuportabile din apartament care provin de la copilul de deasupra.
Sunt in aceasta situatie de ani buni. Ideea este ca acel copil care a tot crescut si acum are in jur de 70kg 1.6m si vreo 10 ani, are si niste probleme mentale (asa zice parintele-doar mama mai are, tatal era non stop beat si s-au despartit)
ZILNIC alearga, sare, tipa, mi se misca lustrele, nu va putesti imagina cum este. Ideea este ca asta se intampla si la orele 1..2..noaptea.
Doar dimineata este liniste, cat sa ma pregatesc de plecat la serviciu.
Care sunt solutiile? Am evitat sa chem politia, am zis ca suntem vecini, dar nu mai rezist in casa, rugati vecinul de deasupra sa alerge prin casa, sa urle, sa sara si la orele 1..2..noaptea, iar asta sa o faca fara oprire timp de cateva ore bune si imaginati-va senzatia zilnic.
Apreciez orice raspuns, orice solutie legala. Politia nu cred ca poate face ceva in situatia prezentata.
Exclus sa ma mut si vorba buna cu vecina.

Multumesc