Sunt in concediu de crestere copil. Copilul 1 va implini 2 ani pe 20 octombrie,copilul 2 se va naste pe 20 noiembrie. Care este procedura in aceasta situatie? Pot intra in acele 126 de zile direct din concediul de crestere copil pt primul copil? Sau trebuie sa ma duc la munca o luna? Ce cerere trebuie sa adresez angajatorului ca sa intru direct in prenatal? Pt acele 126 de zile va plati angajatorul?
Ideea nu era sa ma duc sa locuiesc acolo dar nici sa fiu indusa in eroare. Am spus plural camere pt ca m-am referit la camera de locuit si bucatarie. In fine, orgoliile si relatiile de familie sunt complexe si nu pot fi intelese in totalitate cu exceptia situatiei daca esti implicat in mod direct.
Nu am avut o relatie buna cu surorile fapt ce a condus la certuri de fiecare data cand imi vizitam mama. Astfel,am renuntat sa mai merg acolo. De aceea nu cunosc bunurile din masa succesorala. In timpul vietii mamei au primit bunuri si bani pt ca au avut grija de ea si nu am contestat acest lucru. Insa bunurile ce au ramas ar fi fost normal sa se imparta egal intrucat aceasta era vointa mamei.
Nu este normal sa faci copii pe banda rulanta cu diversi indivizi si sa ai pretentia sa ti-i creasca statul si familia,sa consideri ca ti se cuvine totul in conditiile in care nu faci nimic. De aici au si pornit diferendele in familie ce au condus la scindarea ei.
Toata discutia s-a indepartat de ceea ce eu voiam sa aflu. Sunt constienta ca este vina mea ca nu am citit actul.
Pe mine ma interesa de fapt daca modificarea numarului de camere al unui imobil in incheierea de rectificare reprezinta o indreptarea unei erori materiale sau introducerea de bunuri in masa succesorala.
Nu mi se pare normal ca intai sa mi se prezinte o masa succesorala la prima intalnire cu notarul ca mai apoi sa spuna...ooppsss erau mai multe camere (era de fapt o vila nu o casuta minuscula). Prima intalnire cu notar care se finalizeaza cu partajul la dorinta partilor implicate,nu neaparat si a mea pt ca,spre deosebire de celelalte mostenitoare(fiind vecine cu dna notar),nu am avut actele acasa sa le studiez indeaproape;insa am zis sa merg pe buna credinta a tuturor si m-am inselat. Ideea este ca poate nu a facut o ilegalitate notarul dar sigur a fost partinitor cu consatenele sale. Daca stiam ca este vorba de o vila cu 3 camere sigur nu as fi fost de acord cu imparteala care a fost facuta din simplul motiv ca nu era egala. Si nu mi se pare normal ca un notar sa imi spuna ca de ce vreau casa? Ca e departe si chiar darapanata, ca ii este mai de folos mostenitoarei x ca are 7 copii. De unde stie cum arata si ca poate nu e intretinuta? De ce emite astfel de aluzii? In fine, vad ca toata lumea prezuma ca toti notarii sunt foarte corecti :( ca sa vedeti cat de fraiera am fost eu am luat o bucatica de pamant de 1300 mp atat...pe cand ceilalti,fiecare au luat 2500 mp ,actiuni si camere la casa.
Aici este greseala mea ca am semnat crezand ca impart egal,cum vorbisem cu surorile,insa totul era deja scris cand am ajuns la ora programata. Notarul a citit ce bunuri sunt in masa succesorala si atat. Nu am citit eu pt ca nu vad scrisul acela mic.
In fine,multumesc pt raspunsuri. Ma voi resemna daca spuneti ca pedepsesc degeaba un notar prin sesizarea mea la Camera notarilor.
Buna ziua. Au fost mai multe bunuri la partaj. Ca urmare a faptului ca acea persoana a luat o casa formata dintr o camera, eu am luat un alt bun echivalent valoric cu acea camera si tot asa; intrucat au fost 6 mostenitori. Adica adaugarea a inca 2 camere la o casa reprezinta o valoare care nu se mai imparte.
Multumesc pt raspuns. Dar solutia prezentata inseamna timp si bani. Eu nu am nici una nici alta.
Ma uimeste faptul ca un notar nu prea are ce consecinte sa suporte daca partea vatamata nu are bani sa mearga in instanta.
La prima intalnire la impartirea bunurilor spune clar si verbal si in scris ca este o camera. In conditiile in care stiam ca sunt 3 camere nu eram de acord sa renunt la partea mea.
De curand s-a deschis succesiunea dupa moartea mamei. S-au impartit bunurile. Dupa o perioada aflu ca notarul alaturi de ceilalti mostenitori a facut o incheiere de rectificare prin care aduce in masa succesorala inca 2 camere la o casa care era deja supusa masei succesorale. In urma rectificarii camerele au fost atribuite unui mostenitor. Eu am primit citatia dupa ce s-au intalnit si au semnat. Nu mi-am dat nici acordul nici dezacordul ca renunt la acele camere. Am fost acuzata ca daca nu m-am prezentat s-a prezumat ca renunt la acele camere si au fost atribuite cuiva. Notarul a spus ca trebuia de la inceput sa treaca 3 camere la casa si nu 1 si ca doar a remediat o greseal materiala. Insa eu nu vreau sa renunt la camerele nou introduse. Ce pot face in aceasta situatie? Ma gandeam la o reclamatie la uniunea notarilor publici. Dar unde isi au sediul?
Nu prea are bani de asistenta juridica si nici nu vrea sa amplifice conflictul. Intrebarea este: actele eliberate de notar cu adresele gresite pot duce la anularea lor si sa fie initiata o noua imparteala? Ideea este ca notarul a chemat toate partile inapoi sa refaca actele. Acele acte sunt,potrivit legii,nule?
buna seara. mama mea a fost chemata la notar pt impartirea mostenirii de la mama sa alaturi de ceilalti frati. Mama nu vede bine sa citeasca asa ca a rugat o sora sa ii spuna cotele, i s-a spus ca s-a impartit egal si a semnat. Insa cand a ajuns cu actele acasa si am citit am vazut ca sora care i-a spus ca totul s-a impartit egal a luat si partea celorlati frati,acestia cedand in favoarea ei(pt ca le-a dat bani) si mamei i-a dat pe jumatate din cat ar fi trebuit. notarul doar a pus-o sa semneze pt ca se cunoaste cu aceasta sora avida dupa pamant. mama fiind de buna credinta a crezut ca se imparte egal. insa, ca o minune notarul a gresit actele, a trecut adresele a doua surori gresit si o cheama din nou pe mama sa semneze. ce este de facut? este lovit de nulitate actul din cauza erorii? poate sa refuze semnarea noilor acte si sa ceara o noua imparteala? ce sfaturi juridice imi dati? mama nu vrea decat sa se imparta egal. multumesc!