buna seara. mama mea a fost chemata la notar pt impartirea mostenirii de la mama sa alaturi de ceilalti frati. Mama nu vede bine sa citeasca asa ca a rugat o sora sa ii spuna cotele, i s-a spus ca s-a impartit egal si a semnat. Insa cand a ajuns cu actele acasa si am citit am vazut ca sora care i-a spus ca totul s-a impartit egal a luat si partea celorlati frati,acestia cedand in favoarea ei(pt ca le-a dat bani) si mamei i-a dat pe jumatate din cat ar fi trebuit. notarul doar a pus-o sa semneze pt ca se cunoaste cu aceasta sora avida dupa pamant. mama fiind de buna credinta a crezut ca se imparte egal. insa, ca o minune notarul a gresit actele, a trecut adresele a doua surori gresit si o cheama din nou pe mama sa semneze. ce este de facut? este lovit de nulitate actul din cauza erorii? poate sa refuze semnarea noilor acte si sa ceara o noua imparteala? ce sfaturi juridice imi dati? mama nu vrea decat sa se imparta egal. multumesc!
Legea ii da dreptul sa mearga insotita de avocat in fata notarului ca sa vada actele.
Nu prea se stie acest lucru si notarul nu are obligatia de a pune partea sa semneze ca a luat la cunostiinta de acest drept la aparare.
Nu prea are bani de asistenta juridica si nici nu vrea sa amplifice conflictul. Intrebarea este: actele eliberate de notar cu adresele gresite pot duce la anularea lor si sa fie initiata o noua imparteala? Ideea este ca notarul a chemat toate partile inapoi sa refaca actele. Acele acte sunt,potrivit legii,nule?
Ce v-am spus ati inteles cumva dar parțial.
Sunt erori materiale orice erori...
General vorbind...
Ca sta la nr. 2 și s-a menționat nr. 3 e fix...zero...
Trebuie văzute actele.
Dacă ați semnat si nu va convine...e ca si cum cel ce.vinde zice apoi ca nu mai vrea...sa vândă...ca s-a răzgândit...
Trebuie vazut exact ce si cum.
Se scriu carti de drept de câteva sute de pagini pe numai două variante posibile si o eventuala a treia.