avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj la notar

buna seara. mama mea a fost chemata la notar pt impartirea mostenirii de la mama sa alaturi de ceilalti frati. Mama nu vede bine sa citeasca asa ca a rugat o sora sa ii spuna cotele, i s-a spus ca s-a impartit egal si a semnat. Insa cand a ajuns cu actele acasa si am citit am vazut ca sora care i-a spus ca totul s-a impartit egal a luat si partea celorlati frati,acestia cedand in favoarea ei(pt ca le-a dat bani) si mamei i-a dat pe jumatate din cat ar fi trebuit. notarul doar a pus-o sa semneze pt ca se cunoaste cu aceasta sora avida dupa pamant. mama fiind de buna credinta a crezut ca se imparte egal. insa, ca o minune notarul a gresit actele, a trecut adresele a doua surori gresit si o cheama din nou pe mama sa semneze. ce este de facut? este lovit de nulitate actul din cauza erorii? poate sa refuze semnarea noilor acte si sa ceara o noua imparteala? ce sfaturi juridice imi dati? mama nu vrea decat sa se imparta egal. multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florentina C. , utilizator 22:50, 29 Noiembrie 2017
Legea ii da dreptul sa mearga insotita de avocat in fata notarului ca sa vada actele.
Nu prea se stie acest lucru si notarul nu are obligatia de a pune partea sa semneze ca a luat la cunostiinta de acest drept la aparare.
Nu prea are bani de asistenta juridica si nici nu vrea sa amplifice conflictul. Intrebarea este: actele eliberate de notar cu adresele gresite pot duce la anularea lor si sa fie initiata o noua imparteala? Ideea este ca notarul a chemat toate partile inapoi sa refaca actele. Acele acte sunt,potrivit legii,nule?
Ce v-am spus ati inteles cumva dar parțial.
Sunt erori materiale orice erori...
General vorbind...
Ca sta la nr. 2 și s-a menționat nr. 3 e fix...zero...

Trebuie văzute actele.
Dacă ați semnat si nu va convine...e ca si cum cel ce.vinde zice apoi ca nu mai vrea...sa vândă...ca s-a răzgândit...

Trebuie vazut exact ce si cum.
Se scriu carti de drept de câteva sute de pagini pe numai două variante posibile si o eventuala a treia.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare - cumparare golanski golanski Sa va aduc la cunostinta un caz : Un frate si o sora decid sa vanda un apartament primit mostenire de la parintii lor. La intocmirea actului de vanzare ... (vezi toată discuția)
Succesiune intrebari developer developer In urma cu aproximativ o luna, mama mea a fost chemata impreuna cu bunica si ceilalti 2 frati ( frate si sora ) la un notar pentru a face succesiunea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu mostenirea anechitei anechitei in anul 2004 ,in urma decesului socrului meu , soacra a solicitat din partea noastra o imputernicire notariala pentru renuntarea la mostenire in favoarea ei ... (vezi toată discuția)