In urma cu aproximativ o luna, mama mea a fost chemata impreuna cu bunica si ceilalti 2 frati ( frate si sora ) la un notar pentru a face succesiunea bunicului.
Mentionez faptul ca nu am primit nici o foaie pentru a fi chemat acolo, totul a fost verbal de la ceilalti 2 frati.
Insa in momentul in care am ajuns si am vazut ca lipseau acte, sau anumite terenuri au fost vandute, am decis amanarea succesiunii pentru o luna de zile.
Timp in care mama a cerut o suma de bani " un fel de despagubire " fata de fratii ceilalti.
Problema sta in felul urmator , daca ei nu vor avea aceea suma de bani, mama nu va semna nici un act de succesiune.
Ce s-ar putea intampla daca ea nu semneaza nimic si spune ca nu e de acord cu acest tip de succesiune si totodata un fel de imparteala ?
In acest caz, inseamna ca succesiunea se va dezbate pe calea unei actiuni in instanta.
Partea interesata de dezbaterea succesiunii, va formula o actiune in instanta, va arata care sunt mostenitorii si care sunt bunurile, vor fi citate toate persoanele, apoi se vor administra probe si la final instanta va da o sentinta.
Cum sa procedez?
alinjancsi
as avea si eu o intrebare!in urma cu 9 luni a decedat bunica mea,in urma careia au ramas un apartament si cateva terenuri...de asemena,si mama a decedat acum 1 ... (vezi toată discuția)
Mostenire
gabriela09
mama a murit in 1986,bunicul in 1993 si am fost chemate eu si sora mea la succesiune ,acum a murit si bunica din partea mamei care mai are 2 frati cum se ... (vezi toată discuția)