avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Încheiere de rectificare la notar motivată ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Încheiere de rectificare la notar motivată ca eroare materială, dar prin care în realitate s-a mărit masa succesorală. Pot reclama acest lucru la Uniunea Națională a Notarilor Publici?

De curand s-a deschis succesiunea dupa moartea mamei. S-au impartit bunurile. Dupa o perioada aflu ca notarul alaturi de ceilalti mostenitori a facut o incheiere de rectificare prin care aduce in masa succesorala inca 2 camere la o casa care era deja supusa masei succesorale. In urma rectificarii camerele au fost atribuite unui mostenitor. Eu am primit citatia dupa ce s-au intalnit si au semnat. Nu mi-am dat nici acordul nici dezacordul ca renunt la acele camere. Am fost acuzata ca daca nu m-am prezentat s-a prezumat ca renunt la acele camere si au fost atribuite cuiva. Notarul a spus ca trebuia de la inceput sa treaca 3 camere la casa si nu 1 si ca doar a remediat o greseal materiala. Insa eu nu vreau sa renunt la camerele nou introduse. Ce pot face in aceasta situatie? Ma gandeam la o reclamatie la uniunea notarilor publici. Dar unde isi au sediul?
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati INSTANTEI solicitand anularea acelui certificat si reimpartirea bunurilor.
Plangeri la camera notarilor nu au sens.
notarul si-a facut treaba.
Nu e vina lui ca dumneavoastra nu ati primit sau nu ati ridicat la timp citatia.
Daca totusi il considerati vinovat atunci va formulati un capat de cerere si asupra lui.
Multumesc pt raspuns. Dar solutia prezentata inseamna timp si bani. Eu nu am nici una nici alta.
Ma uimeste faptul ca un notar nu prea are ce consecinte sa suporte daca partea vatamata nu are bani sa mearga in instanta.
La prima intalnire la impartirea bunurilor spune clar si verbal si in scris ca este o camera. In conditiile in care stiam ca sunt 3 camere nu eram de acord sa renunt la partea mea.
Pai dvs ati renuntat sau ati luat ceva in acel act de partaj?
Buna ziua. Au fost mai multe bunuri la partaj. Ca urmare a faptului ca acea persoana a luat o casa formata dintr o camera, eu am luat un alt bun echivalent valoric cu acea camera si tot asa; intrucat au fost 6 mostenitori. Adica adaugarea a inca 2 camere la o casa reprezinta o valoare care nu se mai imparte.
Ultima modificare: Duminică, 14 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator
Interesant /Uimitor cum Dvs. ca mostenitor direct - nu stiati cate camere sunt in cauza ---
sunteti ambiigua - la notar cand ati semnat -- ati citit /ati fost de acord ? Daca aveati dubii -- ati cerut in explicit detalii /timp de gandire / investigare samd. ---- presupun ca nu ati fost fortata sa semnati ....

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare materiala florance01 florance01 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Indreptarea de eroare materiala la un contract de vanzare cumparare se poate face de catre cumparator? La ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor Raluca marcu Raluca marcu Buna dimineata, Exista un certificat de mostenitor din 1992 pe care sunt trecute o casa si o suprafata de teren pe care e si casa!Toate aceste au fost donate ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În urma finalizării succesiunii de pe urma mamei ... Tina122000 Tina122000 Bună ziua! În urma finalizării succesiunii de pe urma mamei mele moarte am dobândit prin partaj cota de 1/1 din imobil, urmând sa dau sulta tatălui ... (vezi toată discuția)