avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate teodora22

Activitate teodora22

Din pacate sunt multe firme care au nereguli. Eu deja m-am intalnit cu destule si cunosc pe multi care se ciocnesc de aceste nereguli.
Insa eu doresc sa pun o limita. Eu am nevoie de acest job, mai ales ca nu exista mai ales pe piata de joburi. Nu exista nimic momentan care sa ma satisfac pe plan profesional. Stiam de aceste nereguli , le-am acceptat, doar pt a-mi satisface si eu nevoia de a invata o afacere, sa am un post in care sa stiu ce inseamna sa conduci, sa am si posibilitatea sa imi finalizez studiile, dar si sa imi fac o experienta incontestabila. De aceea am facut aceste compromisuri.
Insa ce doresc acum este de a creea o bariera.
Ce pot sa fac? Oare ar fi suficient sa fac o nota informativa in care sa le citez Codul Muncii si sa le spun ca accept sa nu imi dau demisia daca mi se indeplinesc cerintele: salariul dublat (consider ca nu e mult 3000 ron avand in vedere ca ma ocup aproape de tot ce inseamna firma asta, sefei ramanandui doar facturatul si platile online), si trecut in contractul de munca NET.
Sunt bataia de joc a lor. In mometul de fata ei cred ca m-am conformat "regulilor si cerintelor lor".
Răspuns la discuția avertisment scris
Sunt perfect de acord cu tine Carturarule. Din pacate in Romania asa este....
Răspuns la discuția avertisment scris
Referitor la :
Un avertisment nu este o sanctiune asa de grava sa facem din asta un caz. Eu cred ca este mai important ca salariatul sa inteleaga ceva din acest avertisment decat daca decizia de sanctionare a fost semnata de administrator sau de un alt reprezentant legal al firmei.
am sa va explic cum s-a ajuns la acest avertisment.
Totul a pornit de la un lucru care trebuia cumparat pt.ca era folosit in procesul de productie.Eu trebuie sa ma ocup si de aprovizionare printre altele , doar ca punctul de lucru s-a mutat iar cu toate ca am cerut o masina pt. a-mi putea indeplini aceasta indatorire si nu mi s-a oferit.Eu a trebuit sa ma rog de un coleg de la alt punct de lucru sa-mi trimita o masina.Acesta ba n-a avut masini disponibile ba n-a avut sofer.A venit dl Director la punctul de lucru si a vazut ca nu exista ... l-a sunat pe colegul meu de la calalt punct de lucru si l-a certat ( a strigat la el la telefon ) acesta a venit la mine la punctul de lucru si m-a agresat fizic ( colegul )
Am fost la politie si am dat o declaratie dupa ce in prealabil l-am informat pe director de cele intamplate
Cand a auzit acest lucru administratorul firmei de la Director a spus sa i se dea colegului un avertisment dar si mie ca sigur am gresit si eu ceva in procesul de productie si calitate
Acest lucru l-am aflat dupa aceea de la un coleg de la sediu care a auzit toata discutia si prin urmare am primit si eu un avertisment fara a gresi cu nimica fata de firma
Eu doar mi-am facut datoria sa informez politia despre incident doar ca administratorul nu stia ce am declarat eu la politie , si a fost enervat de faptul ca eu am fost la politie
Ar fi trebuit sa tac din gura dupa el banuiesc
De aici a pornit toata povestea si consider ca prin acest avertisment mi s-au incalcat unele drepturi si am fost nedreptatit
Eu nu m-am dus la inspectoratul muncii sa depun o plangere cu multe dintre neregulile existente in firma si nici macar in legatura cu acest incident
Posibil ca de lucrul acesta i-a fost frica la administrator si a incercat prin acest avertisment sa ma intimideze dar n-a reusit decat sa ma infurie prin aceasta si daca au sa mai continue cu aceasta intimidare atunci am sa fac tot ce este necesar pt a informa organele competente despre neregulile existente
Cam asta este in mare povestea.
Răspuns la discuția avertisment scris


Va citez putin din AVERTISMENTUL SCRIS de director - cenzurat, binentelor, pt ca nu are importanta numele firmei:

Abatere: nerespectarea politicii firmei referitor la normele de productie si metodologia utilizata in vederea respectarii standardelor de calitate in productia ......... si a utilizarii corespunzatoare a utilajelor de productie.
In concordanta cu Contractul colectiv de munca art. 52, codul muncii art. 264 si regulamentul intern al societatii art.11 lit. k0, si tinand cont ca este prima abatere disciplinara emitem prezentul avertisment.
SC...SRL in calitate de angajator, atentionez prin prezenta salariatul.... asupra faptului ca a fost instruit si i s-a adus la cunostinta prin regulamentul intern si politica firmei, si de asemenea prin fisa postului indatoririle si obligatiile referitoare la normele de protectie si productie in concordanta cu standardele de calitate, iar repetarea savarsirii abaterii mentionate va atrage aplicarea unor sanctiuni disciplinare mai aspre, conform Regulamentului intern si Codului Muncii.

semnat, Dir. Ing.


Art.11 Salariatii societatii au urmatoarele obligatii:...k)sa aiba o atitudine si o comportare corecta in relatiile cu conducerea societatii , cu personalul acesteia si cu orice alte persoane cu care ia contact in indeplinirea atributiilor de serviciu, sa manifeste condescendenta si corectitudine in raporturile cu ele;
Răspuns la discuția avertisment scris
Din aceasta cauza a ramas cu oameni putini acest lucru afectand productia atelierului si activitatea firmei ( nu s-au putut efectua lucrarile in timp util iar firma avand unele probleme cu clientii ).
Iar nota informativa a trimis-o dupa ce am primit avertismentul
Răspuns la discuția avertisment scris
Dar directorul , in cazul in care nu este el administratorul sau angajatorul, are dreptul sa semneze acest avertisment?
Iar acest avertisment nu trebuie sa aiba si numar de inregistrare?
Iar in cazul in care ar fi valabil , dar persoana in cauza nu se considera vinovata , deoarece firma nu a asigurat conditiile si utilajele necesare pt a putea respecta normele de productie si calitate (la care face referire acest advertisment ), este obligat sa semneze acest avertisment scris? Cum se poate apara? Ce poate face?
Răspuns la discuția avertisment scris
Dar este valabil avertismentul scris, trimis pe posta electronica (de fapt messenger) in forma scanata, dar fara numar de inregistrare si semnat de catre director, avand in vedere ca acesta nu este administratorul firmei?
Buna ziua,

Scriu in numele unui prieten care are niste probleme la servici desi face parte din categoria anagajatiilor care " fac prea multe, bun la toate dar prost platit" - parerea mea.:)

Este valabil avertismentul scris, trimis pe posta electronica (de fapt messenger) in forma scanata, dar fara numar de inregistrare si semnat de catre director, avand in vedere ca acesta nu este administratorul firmei?
Conform art. 52 alin. 1 (b) si art. 264 din codul muncii , de unde reiese ca angajatorul are dreptul de a aplica santiuni disciplinare , prin angajator se poate intelege si directorul firmei?
Daca este valabil si eu ma consider nevinovat , deoarece firma nu a asigurat conditiile si utilajele necesare pt a putea respecta normele de productie si calitate (la care face referire acest advertisment ), sunt obligat sa semnez acest advertisment scris?

Multumesc.
Răspuns la discuția Calculul orelor suplimentare
Multumesc tuturor din toata inima!=D>
Apreciez foarte mult toate raspunsurile primite, pentru ca m-ati ajutat foarte mult.

Cu deosebit respect va urez numai bine si toate cele bune! O zi frumoasa sa aveti.
Răspuns la discuția Calculul orelor suplimentare
Si daca se poate sa imi citati din CIM si Codul muncii v-as fi recunoscatoare. Multumesc.