avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate Maya04

Activitate Maya04

Răspuns la discuția Post nou dupa CCC
Multumesc pentru raspuns!

Dar daca postul nu a fost desfiintat imi pot oferi un alt post? In acest caz, daca eu nu sunt de acord cu el ce pot face?
Buna ziua!

Urmeaza sa revin din CCC dupa 2 ani si am fost anuntata ca nu mai exista sarcini pentru mine in departament, deoarece au fost angajate alte persoane intre timp. Mi s-a spus ca imi vor cauta alt post in cadrul firmei.
Ce pot face daca nu imi convin aceste noi sarcini? Inteleg ca postul meu nu a fost desfiintat, din moment ce au fost angajate alte persoane. Este legal sa imi fie dat alt post tinand cont ca postul nu a fost desfiintat? Daca nu este desfiintat, nu pot fi nici concediata cu articolul 65, adica am impresia ca mi se ingradeste dreptul la somaj. Nu sunt de acord cu noile sarcini, dar nu pot fi concediata sa intru in somaj, pt ca postul meu nu este desfiintat. Ce este de facut in acest caz?

Din lege am inteles ca imi pot oferi alte sarcini cu acordul partilor, daca postul este desfiintat. Dar daca sunt angajate alte persoane pe postul meu?

Va multumesc!
O zi usoara!
Acest concediu fara plata ma afecteaza cumva in cazul in care voi avea nevoie de concediu medical pentru ingrijire copil (cod 09) ulterior? Pot lua cm in urmatoarele 6 luni, chiar daca am aceasta gaura de o luna? Am vazut ca este considerata perioada asimilata.

Cornel Vasile a scris:

In opinia mea, ar trebui inainte.

În situația în care persoana îndreptățită optează pentru concediu fără plată , cererea pentru acordarea acestuia se depune și se înregistrează la angajator, pe această perioadă aplicându-se corespunzător prevederile art. 21 și 22 din ordonanța de urgență nr.111/2010.

Dupa ce se depune si inregistreaza , anuntati si AJPIS.

Buna seara! Mai am o intrebare, va rog. Cererea pt concediu fara plata o fac in prima zi de activare a contractului? Sau trebuie facuta inainte?

Va multumesc mult!

Cornel Vasile a scris:

1. Este corect ce vi s-a spus, inclusiv cu data revenirii la munca

2. Angajatorul trebuie sa aprobe cererea de cfp

Va multumesc mult!

Cornel Vasile a scris:

1. Este corect ce vi s-a spus, inclusiv cu data revenirii la munca

2. Angajatorul trebuie sa aprobe cererea de cfp

Buna ziua!

1. Daca baietelul este nascut pe 26.07.2022, imi puteti spune, va rog, exact care este luna tatalui? De la HR ni s-a spus 27.06-26.07.2024 inclusiv. Ne puteti confirma ca cic se termina in ziua urmatoare zilei in care copilul a facut 2 ani, va rog ? (respectiv pe 27.07.2024 trebuie ca tatal sa se intoarca la serviciu si nu pe 26.07?).
2. In luna tatalui, luna 24, eu doresc sa imi iau concediu fara plata. Din ce am vazut in OUG, ar trebui doar sa informez acest lucru, compania fiind obligata sa mi-l aprobe pentru aceasta perioada. Am inteles corect?

Va multumesc!
Buna ziua!

In prezent sunt in CCC. Inainte sa intru in concediu, toti angajatii am avut act aditional pentru contract de telemunca, insa in prezent se lucreaza hibrid. Intre timp, eu m-am mutat in alta localitate. Din acest motiv, dupa terminarea CCC nu voi putea sa ma intorc la acest loc de munca daca sunt chemata si la birou. Cum trebuie sa procedez in cazul in care voi fi nevoita sa imi dau demisia? Fac cerere de reactivare contract si in prima zi imi depun demisia? Ce se intampla cu perioada de preaviz? Sau care ar fi solutia optima pentru mine in acest caz tinand cont ca nu pot ajunge fizic la birou?

Va multumesc! O zi frumoasa!
Buna ziua!

In prezent sunt in CIC, copilul fiind nascut pe 26.07.2022. Tatal se incadreaza pentru luna tatalui si doreste sa beneficieze de ea. Poate intra in luna lui (luna 24 - 26.06-26.07.2024) si apoi el sa depuna dosarul de stimulent, daca eu sunt in concediu fara plata sau daca imi dau demisia?

Care sunt pasii pentru a intra tatal in CIC ultima luna si pentru a depune dosarul pentru stimulent? Cand trebuie sa depuna aceste dosare?

Va multumesc frumos si va doresc o zi frumoasa!
Buna ziua!
As dori sa intru in concediu medical pentru sarcina si lauzie dupa ce nasc. Este obligatoriu ca prima zi de concediu medical sa fie ziua nasterii copilului sau pot astepta sa imi termin concediul de odihna si sa intru dupa aceea in medical? Mentionez ca intentionez sa iau toate cele 126 de zile de concediu medical, insa as dori sa stiu daca se pot lua dupa terminarea concediului de odihna. Multumesc!
Ma repet - am act aditionat de telemunca, majoritatea sarcinilor mele putand fi indeplinite de acasa, insa nu mi s-a oferit acces la program, din motive financiare. Dupa 2 luni de telemunca mi-au fost solicitate aceste sarcini de arhivare numai la sediul firmei, lucru judtificat prin faptul ca actele sunt confidentiale si nu pot fi trimise prin curier. Aceste sarcini au fost mentionate acum, pe baza motivarii ca pot intra mai devreme in concediu, adica ma obliga sa intru in concediu inainte de data anuntata de mine.