avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate Arthas

Activitate Arthas

Bună ziua , am și eu o întrebare legata de sora mea vitregă(6 ani) care nu o pot vedea ca nu o lasă mama ei (ea locuind acuma în Anglia impreuna cu sora mea vitregă) , cu toate ca ea este in acte pe numele tatălui meu biologic(actual decedat) , exista ceva ce as putea face folosind legea ? Mulțumesc anticipat.
Bună , am o sora vitrega de 4 ani (de tata) care o creste mama vitregă , dar de câteva luni ea a plecat în străinătate și pe sora mea vitregă a lăsat-o la niște străini care nu am avem niciun grad de rudenie cu ei , am încercat sa vorbesc cu ea sa o lase la mine dar nu a vrut și nu vrea sa am nici o legătură cu sora mea , tatăl meu a decedat în urma unui accident.

Întrebările sunt:
- As putea obține tutela ca să o cresc eu sau este vreo șansă?
- Dacă nu as putea obține tutela măcar ore de vizite sau ceva .

Țin sa mai precizez ca cineva mi-a trimis poze cu ea goală și ca face altceva în străinătate acolo , nu muncește.

Ea a avut și inspecția copilului la această străină unde a lăsat-o iar am înțeles ca aceia ia dat un termen sa se întoarcă în tara dacă nu ii ia copii la cămin.

Mulțumesc anticipat și scuze dacă nu am explicat chiar asa de bine , am încercat cât de bine am putut .
Si cand schimba buletinul nu se schimba si cnp-ul? Intreb pentru ca nu stiu cum este cu buletinele din romania, sunt de mic plecat in spania si nu stiu cum este cu buletinele in romania.
Buna ziua, eu si iubita mea vrem sa ne cununam in Spania dar daca ea o sa treaca pe numele meu nu stiu dupa aia cu propietatile din romania ce se intampla, trebuie schimbate actele de propietate pe noul nume de familie? sau sunt valide tot cu vechiul nume de familie?
Răspuns la discuția Ucidere din culpa neprezentare
Nu..

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Aveti avocat angajat?

Buna ziua dacă nu ma prezint la procesul că ucidere din culpa , poate fi mai rău? Deoarece nu sunt in țară acuma și nici nu vreau să mă duc, iar nu știu acuma daca nu mă prezint daca face mai rău sau se poate judeca și fără prezența mea?
Răspuns la discuția Contract de asistenta juridica
Am semnat asistarea si reprezentarea mea, iar intrun paragraf scrie ca in caz ca vreau sa renunt la contract trebuie sa platesc 20.000€ citat ca "daune interese" plus onorariul, adica ce-a cheltuit el. Deci sa inteleg ca nu pot? Sunt foarte nemultumit, dar daca nu se poate face nimica asta este.
Buna, as vrea sa stiu daca as putea schimba avocatul cu care am un contract de asistenta juridica (nu plec ca vrea eu asa fara un motiv anume, plec din cauza ca nu imi place deloc cum lucreaza, adica nu mi-a aratat nici un document, vorbeste decat verbal despre anumite chesti, decat verbal adica fara nici un tip de document ca dovada, ofertele de la asigurator sunt la fel decat verbale, fara sa imi arate o foaie o dovada orice).

Vreau sa stiu daca pot sau cum pot renunta la contract fara a avea nici o consecinta (daca pot renunta, vreau sa imi angajez alt avocat, acest avocat a fost angajat de catre cineva apropiat din familia mea, nu l-am angajat eu!!) si daca da, se poate continua cat si cu judecata fata de vinovat, cat si cu ofertele de la asigurare?

Cu toate ca eu cred ca numai este posibil, totusi am ziz sa si intreb ca sa fiu mai sigur, multumesc anticipat.
Inseamna ca banuielile mele nu sunt nebunesti doar din capul meu, ci este ceva adevarat, am dreptul de a formula in scris cereri si exceptii, dar deocamdata avocatul meu nu a formulat nimica, findca mi-a spus ca la sedinte se prezinta doar inculpatul cu avocatul lui :), iar ca noi nu avem ce face acolo, si mi-a mai spus ca cei din camera preliminara adica inculpatul cu avocatul lui acuma se judeca, ca sa ii de-a permisul de conducere inapoi pentru a putea conduce!!!!. Nu stiu ce sa mai zic oricum mersi frumos pentru raspuns !
Buna, tatal meu a avut un acident din care a decedat, era nevinovat mergea regulamentar, a intrat altul dupa contrasens in el, intrebarea mea este ca cel vinovat nici macar nu l-au arestat, nici macar acuma dupa un an de zile (am avocat pus si toate cele dar presimt ca ceva nu este bine, sper ca ma puteti ajuta).

La judecatorie sunt doua dosare unul care este intitulat "Obiectul cauzei: măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară" unde a si fost cateva sedinte si altul care se cheama "Obiectul cauzei: ucidere din culpă" unde nu sa facut nici o sedinta, nu stiu daca asa este normal.

Avocatul meu mi-a spus ca dupa ce termina cu camera preliminara (unde participa doar inculpatul si avocatul sau, asa mi-a spus el), dupa acea se incepe cu celalt dosar "ucidere din culpa".

Sunt practit nedumerit, pur si simplu numai inteleg nimic ( la toate cunostintele mele care aud si au fost in cazuri de genul, mi-au spus ca vinovatul a fost arestat pe loc de la fapta locului).