avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua , am și eu o întrebare legata de sora mea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua , am și eu o întrebare legata de sora mea vitregă (6 ...

Bună ziua , am și eu o întrebare legata de sora mea vitregă(6 ani) care nu o pot vedea ca nu o lasă mama ei (ea locuind acuma în Anglia impreuna cu sora mea vitregă) , cu toate ca ea este in acte pe numele tatălui meu biologic(actual decedat) , exista ceva ce as putea face folosind legea ? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:30, 15 Iulie 2023
Buna ziua, nu se intelege clar situatia/speta. Intre dumneata si sora de 6 ani exista sau nu exista o relatie de rudenie? Sau rudenia rezulta doar din acte. Sau rudenia este si biologica dupa tatal decedat? In principiu, da se poate face ceva in sensul mentinerii unor legaturi personale daca este si in interesul superior al copilului, a se vedea Legea 272 2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea soțului fără descendenți. sunt soluții pentru a le rămâne copiilor vitregi bunurile sale? Mihaela Br. Mihaela Br. Bună ziua ! Situația la care aș dori un răspuns este următoarea : eu cu fratele meu l-am pierdut pe tata pe când eram mici . După câțiva ani , mama ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului flaviac flaviac as vrea sa stiu care sunt consecintele in cazul in care copilul nu poarta numele tatalui biologic, tatal biologic este trecut in certificatul de nastere, dar ... (vezi toată discuția)
Dreptul la moștenirea bunurilor tatălui biologic și tatălui vitreg Nicu Iulian Nicu Iulian Bună ziua! După divorțul părinților mei biologici, eu am rămas la mama și am păstrat numele de familie al tatălui biologic. Mama s-a recăsătorit și ... (vezi toată discuția)