Mulţumesc frumos pentru răspunsuri!
Totuşi mai am o întrebare: mi se spune de la asociaţie că n-ar fi nevoie de semnătura vecinilor (nici măcar a celor direct afectaţi cum sunt eu) deoarece e vorba de schimbarea destinaţiei unui spaţiu care prin construcţie este spaţiu comercial. Dacă îmi puteţi spune unde este reglementat prin lege acest lucru.
Da. Este posibil ca sa funcționeze pe alta firma (alt CUI) înregistrată la registrul comerțului iar sancțiunile au fost emise pe vechea firma (vechiul CUI).
Bună ziua,
Mă confrunt cu următoarea situație și nu știu „încotro s-o apuc”: Am la parterul blocului o firmă de catering care mă deranjează de 2 ani de zile și sesizând Poliția Locală am aflat că nu deține autorizația de funcționare emisă de primărie și nici autorizație de construcție pentru instalația de evacuare a aburului montată pe bloc. Eu am toți pereții comuni cu această locație și în momentul de față primăria a dispus suspendarea activității firmei până la intrarea în legalitate. Sunt următoarele situații:
1) Să-și facă altă firmă de catering (pe alt nume) și să funcționeze în continuare - atunci din nou va trebui să aștept cel puțin o lună jumătate până la posibilitatea aplicării unei noi proceduri de suspendare. Și tot așa nu știu cât timp!
2) Să merg acum în instanță dar mă întreb dacă am șanse să rezolv ceva? Nu îmi este foarte clar dacă au sau nu au nevoie de acordul vecinilor direct afectați în cazul schimbării obiectului de activitate ținând cont de faptul că spațiul respectiv este destinat activităților comerciale încă de la construcția blocului.
Vă rog să-mi dați un sfat sau măcar o recomandare cui să mă adresez (exclus DSP, Primărie, Poliție Locală - au făcut tot ce ține de ei sunt absolut sigură).
Mulțumesc!
Bună ziua,
In urma verificărilor efectuate de poliția locală s-a constatat ca nu exista nici autorizație pentru instalația de aerisire montata pe bloc si nici autorizație de funcționare de la primărie. Li s-a dat termen 15 zile sa intre in legalitate. As dori sa întreb următoarele:
1) Se poate obține autorizație de la primărie atâta timp cât exista sesizări la poliția locală vis-a-vis de modul de desfășurare a activității firmei?
2) Daca mi se va spune ca firma a intrat in legalitate si lucrurile vor continua ca la început?
3) Ce demersuri pot sa mai fac in condițiile de mai sus?
Singura mea dorința este sa se respecte legea iar eu sa am liniștea pe care consider ca o merit acasă la mine.
Va mulțumesc si va doresc Sărbători frumoase si liniștite!
Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri!
Dacă este posibil, vă rog să-mi spuneți dacă se constată de către autorități că nivelul decibelilor este în limite normale (mai există pe lângă hotă ceva frigidere care fac zgomot dar toate s-ar încadra probabil în limitele admise de decibeli) credeți că am vreo șansă să rezolv problema chiar și în instanță?
Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneți dacă este posibil să îmi retrag acordul cu privire la funcționarea unei firme de catering la parterul blocului in care locuiesc(am pereții comuni eu locuiesc la et. I) deoarece după semnarea acordului au montat pe bloc instalația de aerisire si face un zgomot care ma deranjează dimineata pe lângă ca nu respecta orarul discutat inițial.
Va rog sa-mi spuneti in ce condiții se poate monta pe fațada unui bloc de 8 etaje un sistem de aerisire alcătuit din motor si un tub de aerisire instalat de la parter pana la etajul 8.