avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Activitate Corin.S

Activitate Corin.S

Răspuns la discuția Recuperare mostenire din Israel
Am adresat intrebarea pe forum pentru o cunostinta. Are dubla cetatenie. Incearca sa isi recupereze mostenirea din partea tatalui care este decedat din 1997. Situatia e putin mai complicata si de aceea este nevoie de indrumarea unui avocat. Va multumesc penteu raspuns.

Dorin Voicilas a scris:

Sunteți cetățean român sau aveți dublă cetățenie?

Buna ziua! Exista in comunitate un avocat care cunoaste legislatia din Israel? Sau imi puteti recomanda pe cineva? Este vorba despre recuperarea unei mosteniri.
Acordul de plata a fost facut cu executorul. Dumnealui nu acerut creditorului acest lucru, ci a venit direct cu aceasta propunere cand m-am prezentat la birou. Apoi i-am cerut ridicarea popririi avand in vedere acest acord.
Buna ziua! Dupa instituirea unui sechestru pe bunuri si a popririlor pe conturi, am facut un acord de plata cu executorul judecatoresc pentru a plati suma esalonat.
Dupa incheierea acordului, acesta imi spune ca nu se poate sa imi fie ridicata poprirea, deci, orice suma intrata in cont imi este retinuta.
Este corecta aceasta procedura?
Buna seara! Am primit astazi un plic de la un executor judecatoresc in care sunt anuntata ca mi-a fost pus sechestru pe un bun, in urma unei datorii din 2012. Am aflat ca am fost notificata in 2014, insa eu nu am semnat vreo comfirmare de primire a acestei notificari. As vrea sa stiu, va rog, daca procedura de executare este corecta?!
Se prescriu aceste datorii? Este corect sa imi fie instituit sechestru si poprire pe conturi fara sa fiu notificata recent (totusi, sunt 7 ani de la acea asq-zisa notificare). Mai mentionez faptul ca nu am figurat in biroul de credit, ci m-am trezit direct cu acest sechestru.
Pot contesta in vreun fel aceasta procedura?
Buna! Ati gasit solutie in problema dumneavoastra? Ma aflu exact in aceeasi situatie iar autoritatile noastre ... lasa de dorit. Am facut plangere de 2 ori si am primit raspuns ca fapta nu a fost savarsita cu intentie. El traieste foarte bine iar de copilul lui nu ii pasa de cand acesta s-a nascut.