avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Activitate monita

Activitate monita

Răspuns la discuția recuperare garantie buna executie
bineinteles ca se poate, cu o singura conditie, ca acel cont de garantie sa nu fie acelasi cu contul curent.
in mod normal, cad se procedeaza astfel, adica garantia se constituie sub forma de retineri succesive din facturile emise, constructorul e obligat sa deschida un cont la dispozitia beneficiarului, la care el- constructorul- nu are acces desi este pe numele lui. asta-i regula!
daca s-a procedat asa atunci contul este la dispozitia dumneavoastra, si puteti transmite bancii ce vreti sa se intample cu banii existenti.
insa.....trebuie sa cititi cu atentie contractul pentru ca nu puteti incasa intreaga garantie de buna executie fara ca acest lucru sa fie prevazut in contract. de regula exista clauze contractuale care prevad ce se intampla in cazuri de faliment sau de neexecutare a obligatiilor contractuale, sau de forta majora.
romascanu a scris:


O fi bine, n-o fi bine...eu tot o zic:

Vad ca dvs. erati gata sa faceti cadou o casa... (riscand atat pentru dvs. cat si pentru copilul dvs.)
Dar invers? S-a gandit vreo clipa sa va imprumute niste bani? (riscand chiar sa nu-i mai vada?) :rolleyes:

:whistle: unele raspunsuri ar da de gandit.


mi-a placut remarca dumneavoastra!
insa lucrurile nu sunt chiar atat de negre iar faptul ca as fi riscat sa raman pe drumuri era pur ipotetic!
locuiesc impreuna cu viitorul sot de 9 ani, imi creste copilul de cand avea 1 an, alti copii nu mai avem, si nu ne-am casatorit pana acum pentru ca nu am gasit suficiente rezerve financiare ca sa facem o nunta (nu avem alt ajutor!).
in consecinta, daca ar fi avut alti bani in afara de salariul pe care il aduce acasa (si pe care-l administrez eu....!) mi i-ar fi dat cu siguranta!
Multumesc pentru suportul legislativ!:D
multumesc pentru raspunsuri, am rezolvat-o cu banca, super oameni! (nu ma asteptam).
am obtinut o reesalonare pe 36 luni si practic platesc lunar cu doar 100 ron mai mult decat aveam rata.
intarzierile s-au produs din delasare nu neaparat ca n-am avut bani de dat.
in ce priveste donatia pe care as fi facut-o.....asta e....imi asumam riscul de a ramane pe drumuri....vorba ceea :love hurts!
bine ca s-a terminat(oarecum ) cu bine!=D>
nu maresc starea de insolvabilitate, ca-mi poate pune poprire pe salariu, si suma restanta nu e chiar mare, mai ales ca in ultimele luni am mai platit cate ceva- mai mult decat ar fi fost rata stabilita la inceput.
insa din cauza intarzierii de peste 90 zile nu mai pot continua sa platesc ca inainte de intarzierea asta, adica rate lunare.
azi ma duc la banca sa incerc un angajament de plata sau ceva de genul asta, ca despre o reesalonare nu mai poate fi vb data fiind intarzierea.
sper sa nu ajung pana acolo incat sa trebuiasca sa incerc masuri disperate, cum ar fi donatia sau chiar vanzarea.
multumesc,
asa ma gandeam si eu, ca doar nu-l vand, il donez!
de fapt m-am gandit la varianta asta pentru ca mi-e teama ca, pentru o restanta la un credit, pentru care nu am garantat totusi cu apartamentul, sa nu mi se execute proprietatea pe o suma de nimic. cel caruia ii voi face donatia imi va deveni sot....sau se poate razgandi si poate ramane cu casa...hehehe, e si asta o varianta.
sper ca scopul imi poate scuza mijloacele, in speta donatia!
Buna ziua tuturor,
as vrea sa stiu daca pot dona apartamentul proprietate (dobandit dupa divort, adica e numai pe numele meu!) unei persoane care nu are nici un grad de rudenie cu mine.
Si cum ar trebui sa procedez? E nevoie sa fiu cu datoriile la zi, in caz ca e posibila donatia?, ma refer la impozite, intretinere? Cat ar trebui sa platesc pentru donatie, adica ce costuri implica?
Si inca o intrebare : eu am un baietel care mai tarziu va putea contesta donatia?
Multumesc anticipat!
Pe multe site-uri, referitor la actele necesare pentru casatorie se mentioneaza urmatoarele:
"Pentru cei care nu sunt la prima casatorie:
Pe langa actele mentionate mai sus, in functie de situatie, in cazul in care casatoria anterioara a fost desfacuta prin divort sau decesul unuia dintre soti, solicitantii mai au nevoie de urmatoarele acte:
Divort
- sentinta de divort in 2 exemplare, ambele ramase definitive si legalizate si timbre fiscale sau chitanta C.E.C. in valoare de 5.000 lei ( in cazul in care casatoria anterioara a fost incheiata in localitatea unde se oficiaza casatoria);"
Eu inteleg ca este necesara sentinta si chiar in 2 exemplare. Asa e?
As dori sa stiu daca ma pot recasatori in conditiile in care nu mai sunt in posesia hotararii judecatoresti de divort in original, am doar o copie legalizata- originalul a fost pierdut/distrus. In plus am primit de la Primarie Livretul de familie in care este mentionat faptul ca sunt divortata.
In acest caz doresc sa stiu daca o copie legalizata notarial si Livretul de familie sunt suficiente pentru incheierea unei noi casatorii.
Multumesc