avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare garantie buna executie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare garantie buna executie

Am incheiat un contract cu o firma pentru realizarea unor lucrari de constructie. Prin contract s-a prevazut constituirea unei garantii de buna executie. Garantia s-a depus in contul de garantii al constructorului in cuantum de 5% din valoarea fiecarei facturi emise. Constructorul a intrat in faliment inainte de finalizarea lucrarilor. Lucrarile s-au realizat in proportie de 70% . Pot sa-mi recuperez acesta garantie ? Ce anume trebuie sa fac pentru a recupera aceste sume? Firma care se ocupa de lichidarea firmei constructoare ne-a comunicat ca putem merge sa ne recuperam sumele din contul de garantii. Credeti ca se poate?
Cel mai recent răspuns: monita , utilizator 15:18, 3 Martie 2010
bineinteles ca se poate, cu o singura conditie, ca acel cont de garantie sa nu fie acelasi cu contul curent.
in mod normal, cad se procedeaza astfel, adica garantia se constituie sub forma de retineri succesive din facturile emise, constructorul e obligat sa deschida un cont la dispozitia beneficiarului, la care el- constructorul- nu are acces desi este pe numele lui. asta-i regula!
daca s-a procedat asa atunci contul este la dispozitia dumneavoastra, si puteti transmite bancii ce vreti sa se intample cu banii existenti.
insa.....trebuie sa cititi cu atentie contractul pentru ca nu puteti incasa intreaga garantie de buna executie fara ca acest lucru sa fie prevazut in contract. de regula exista clauze contractuale care prevad ce se intampla in cazuri de faliment sau de neexecutare a obligatiilor contractuale, sau de forta majora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii de buna executie negut_dorina negut_dorina buna ziua,am si eu o intrebare sa facut o factura de vanzare pe garantie de buna executie cum o inregistrez? este facuta fara tva si se incaseaza prin banca la ... (vezi toată discuția)
Garantie buna executie imm Gurau S Gurau S IMM-urile beneficiaza de reducere cu 50% a GBE(garantie buna executie). Beneficiaza la constituirea ei sau pe parcursul derularii contractului de executie ... (vezi toată discuția)
Contract de lucrari - taxa 0,7% inspectoratul de stat in constructii?? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Suntem o institutie publica si avem in derulare mai multe investitii, finalizate prin contracte de lucrari. Conform Legii nr. 10/1995 privind ... (vezi toată discuția)