avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie apartament catre o persoana fara grad de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie apartament catre o persoana fara grad de rudenie

Buna ziua tuturor,
as vrea sa stiu daca pot dona apartamentul proprietate (dobandit dupa divort, adica e numai pe numele meu!) unei persoane care nu are nici un grad de rudenie cu mine.
Si cum ar trebui sa procedez? E nevoie sa fiu cu datoriile la zi, in caz ca e posibila donatia?, ma refer la impozite, intretinere? Cat ar trebui sa platesc pentru donatie, adica ce costuri implica?
Si inca o intrebare : eu am un baietel care mai tarziu va putea contesta donatia?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: monita , utilizator 14:18, 3 Martie 2010
Puteti sa faceti donatie chiar si persoanelor care nu va sunt rude . Baiatul dvs va putea sa atace actul de donatie.
Puteti face donatia in favoarea oricui.
La momentul incheierii actului datoriile imobilului trebuie sa fie achitate.
Costurile donatiei inseamna onorariu notar, documentatie cadastrala, cheltuieli intabulare, certificat de atestare fiscala ...
Fiul dumneavoastra poate ataca donatia daca aceasta incalca rezerva succesorala care i se cuvine, adica 1/2 din mostenire.
Chiar neachitate datoriile cu privire la bunul imobil, acesta poate constitui obiectul unui act de donatie (putand exista in sarcina donatarului obligatia de plata ).
multumesc,
asa ma gandeam si eu, ca doar nu-l vand, il donez!
de fapt m-am gandit la varianta asta pentru ca mi-e teama ca, pentru o restanta la un credit, pentru care nu am garantat totusi cu apartamentul, sa nu mi se execute proprietatea pe o suma de nimic. cel caruia ii voi face donatia imi va deveni sot....sau se poate razgandi si poate ramane cu casa...hehehe, e si asta o varianta.
sper ca scopul imi poate scuza mijloacele, in speta donatia!
buna ziua!
puteti dona, dar in aceasta situatie banca poate intenta actiunea oblica revocatorie, dac prin acest act v-ati marit o stare de insolvabilitate.

Alte discuții în legătură

Amenintare executare silita MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu are un credit la Piraeus Bank si are o rata lunara de 330 CHF(aproximativ 1200 lei),insa el are o pensie de 1180 lei,de altfel si ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati chivuc chivuc am facut un credit in 2008,nevoi personale,fara garantii.banii toti i-am dat fratelui meu.din 2009 sunt somer.fratele nu a mai platit ratele,a fugit din ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar - ce se intampla daca platesc numai 50 - 60 % din rata? cj76luc cj76luc sper sa nu plictisesc comunitatea cu problema mea........este vorba de credit in chf contractat in 2007..........an nefast se pare pentru ... (vezi toată discuția)